Žilina remizovala s Nitrou

SITA, TA3
11.8.2013 20:30

Hneď v 3. min udreli hostia, pred žilinskou šestnástkou podržal loptu V. Gajdoš a umiestnenou strelou k žrdi otvoril skóre. Na druhej strane zaváhal o minútu neskôr po centri gólman Chudý, ale domácim sa nepodarilo využiť šancu pri odkrytej bránke Nitry.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 5. kolo - nedeľa:

MŠK Žilina - FC Nitra 4:4 (1:3)

Góly: 6. Pečovský, 65. a 86. Pich (prvý z pok. kopu), 81. Jelič - 3. V. Gajdoš, 23. Turčák, 28. Šimončič, 74. H. Benčík, ŽK: 64. Barosso Sánchez, 90. Kaspřák, 90.+ Šimončič (všetci Nitra), rozhodovali: Marhefka - T. Somoláni, Roszbeck, 1736 divákov

Zostavy:

MŠK Žilina: P. Le Giang - Mabouka (75. Jelič), Vavro, Akakpo, Ricardo Nunes - Pečovský - Žilák (32. Pich), Bello (32. Paur), Škvarka, Mihalík - T. Majtán

FC Nitra: M. Chudý - Boszorád, Kaspřák, M. Kolmokov, Barosso Sánchez - Šmehyl (84. E. Le Giang), Šimončič, V. Gajdoš, Cléber - Turčák, H. Benčík (90.+ Ševčík)

Hneď v 3. min udreli hostia, pred žilinskou šestnástkou podržal loptu V. Gajdoš a umiestnenou strelou k žrdi otvoril skóre. Na druhej strane zaváhal o minútu neskôr po centri gólman Chudý, ale domácim sa nepodarilo využiť šancu pri odkrytej bránke Nitry. Na vyrovnanie diváci pod Dubňom nečakali dlho. Kapitán Pečovský napodobnil strelca súpera Gajdoša, aj on si pripravil streleckú pozíciu a spoza "veľkého vápna" trafil presne k pravej žrdi. Oba tímy hrali kombinačný futbal s rýchlym prechodom do útoku. Nitrania boli v tejto časti hry maximálne efektívni vo využívaní šancí. V 19. min mali ďalšiu príležitosť, Cléber poslal loptu po zemi do šestnástky, ale ani jednému z troch nabiehajúcich hráčov sa ju nepodarilo trafiť. V 23. min hostia opäť viedli, Turčák prekvapil žilinského brankára ďalekonosnou strelou z 25 metrov do stredu bránky. O päť minút neskôr Nitra už viedla o dva góly, Šmehyl dostal prihrávku do pokutového územia a umiestnenou strelou trafil za Le Giangov chrbát. Krátko po tomto góle žilinský tréner vymenil dvoch hráčov zo stredovej formácie. V 42. min spálili hostia ďalšiu čistú šancu, zľava centroval Benčík a nabiehajúci Turčák prestrelil odkrytú žilinskú bránku.

Po zmene strán Žilinčania postupne zvyšovali útočnú aktivitu, ťažko sa im však presadzovalo proti prehustenej obrane Nitry. V 61. min dostal Mihalík ideálnu prihrávku pred bránku od Škvarku, ale prestrelil. V 64. min fauloval Barosso Sánchez v šestnástke Picha, za čo rozhodca nariadil pokutový kop, ktorý faulovaný žilinský hráč premenil a znížil vedenie Nitry. V 71. min takmer vyrovnal Nunes strelou z priameho kopu, lopta sa dotkla hornej aj ľavej žrde, ale vyletela von z bránky. Naopak, hostia sa dostali do dvojgólového vedenia v 74. min, po zaváhaní obrancu Akakpa vysunul Cléber do šestnástky Benčíka a ten využil svoju šancu. Týmto gólom sa strelecké preteky neskončili. V 81. min striedajúci Jelič znížil po rýchlom protiútoku Žilinčanov. Vyrovnanie zaradil štyri minúty pred koncom duelu efektnými "nožničkami" Róbert Pich. V 89. min mohli rozhodnúť hostia, ale Turčák pálil tesne vedľa.

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner Žiliny): "Videli sme osem gólov, ale nebol to spôsob boja, ktorý by sme chceli hrať. Dostali sme rýchly gól a hneď sme vyrovnali. Potom sme sa prispôsobili tempu zápasu, chceli sme súpera zdolať bez šprintov a agresivity. Druhý polčas bol o srdci a túžbe pobiť sa o výsledok. Hráči to oddreli a získali obrovské poučenie, že sa dá otočiť aj zápas, keď prehrávame o dva góly. Kvalitný súper dával góly z protiútokov, naši hráči za pomoci divákov dotiahli zápas do remízy, ktorá je však pre nás len slabou útechou."

Ladislav Šimčo (tréner Nitry): "Videli sme veľa gólov, čo je pozitívne. Mali sme dobré prechodové fázy, bohužiaľ, sme v druhom polčase neboli až tak aktívni a to nás stálo víťazstvo. Žilina bojovala o výsledok aj v zdanlivo stratenom zápase. Dostávame veľa naivných gólov, je to o koncentrácii počas celých 90 minút. Ak to hráči nebudú zvládať, nebudú vyhrávať zápasy."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok