ViOn remizoval s Banskou Bystricou

SITA, TA3
10.8.2013 22:27

Zlaté Moravce mali zlý štart do nového ligového ročníka. Až víťazstvom v Dunajskej Strede zastavili v minulom kole prepad. Teraz chceli v domácom stretnutí s Banskou Bystricou potvrdiť, že sa odrazili od dna.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 5. kolo - sobota:

FC ViOn Zlaté Moravce - FK Dukla Banská Bystrica 0:0

ŽK: 35. A. Candrák - 52. Brašeň, 71. Ľupták, 86. Pavol Jurčo, rozhodovali: Šuniar - Jenčura, Bóllo, 1286 divákov

Zostavy:

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Pavol Majerník (54. Chrappan), Pintér, A. Candrák - Obročník - Orávik, Babic, L. Kováč (74. L. Mihálik), Pribula - Mazan (79. Vaniš) 
Banská Bystrica: Boroš - Podstavek, Nosko, Dionatan Teixeira - Faško (46. Ľupták) - M. Turňa, Brašeň (79. Peňaška), Slančík (83. Chrien), Považanec, S. Savič - Pavol Jurčo

Úvodné dejstvo sa nieslo v plnej réžii Zlatých Moraviec. Zverenci trénera Mráza, ktorí boli ofenzívne naladení, si vytvárali jednu streleckú príležitosť za druhou. V 4. min predviedol Orávik ukážkový slalom, medzi štyrmi hráčmi Dukly. Z hranice šestnástky však mieril tesne nad. V 10. min sa štipľavou strelou z uhla prezentoval Pribula, Boroš s námahou vytlačil loptu na rohový kop. Prebiehala 13. min, keď Babič vyslal plávajúci projektil z 20 metrov, pozorný Boroš loptu na dvakrát krotil. V závere prvej štvrťhodiny sa šikovne uvoľnil Kováč, z hranice šestnástky však prestrelil bránu. V 26. min Pribula nabil Kováčovi, ten v záklone nenamieril presne. Po polhodine hry na Orávikov roh vyskočil Majerník, jeho hlavičke chýbali centimetre. Napriek výraznej územnej prevahe domácich sa do kabíny išlo za bezgólového stavu.

Ani v druhom dejstve sa obraz hry príliš nezmenil. Domáci sa neustále tlačili pred Boroša, naopak hostia čakali na svoju príležitosť. V 48. min z uhla vystrelil Orávik, no Boroš jeho prudkú strelu pod brvno prudko vyrazil. V 64. min Kováčovu dobre mierenú strelu z dvadsiatich metrov Boroš kryl. Domácich mohol poslať do vedenia Babic v 67. min, ale z dobrej pozície mieril iba do nôh gólmana Dukly. Vzápätí mohol skóre na opačnej stráne meniť Jurčo, ktorého parádnu strelu z 25 metrov Kuciak vytlačil na roh. Záverečné minúty boli rozhárané, domácim logicky dochádzali sily a hostia boli s remízou spokojní. Napriek tomu sa v 90. min ocitol v tutovke Pribula, zoči-voči Borošovi však prestrelil bránku.

Hlasy:

Branislav Mráz (tréner Zlatých Moraviec): "Odohrali sme slušný zápas. Chlapci chceli, dreli, dali do hry srdce. Vypracovali sme si dobré príležitosti, mali sme množstvo streleckých pokusov. Nakoniec je z toho remíza, a tak sme dnes stratili dva body. Videl som však odhodlanie a túžbu po víťazstve. Hrali sme bez typického útočníka, absencia zranených Nurkoviča či Bernátha je citeľná."

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Po dnešnom zápase si bod ceníme. Pracovali sme kvalitne v defenzíve, avšak chýbala mi kvalita smerom dopredu. Vo finálnej fáze sme preto boli menej nebezpeční ako v predchádzajúcich stretnutiach."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok