Rybáriková prehrala vo štvrťfinále dvojhry v Toronte so S. Williamsovou

TA3 TASR
10.8.2013 08:42

Magdaléna Rybáriková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na hardovom turnaji WTA v kanadskom Toronte. V prvom vzájomnom zápase s nasadenou i svetovou jednotkou Američankou Serenou Williamsovou prehrala hladko v dvoch setoch 1:6 a 1:6.

Mladšia zo sestier Willamsových ukončila osemzápasovú víťaznú sériu slovenskej dvojky. V semifinále nastúpi proti Poľke Agnieszke Radwaňskej.

Serena Williamsová od úvodnej loptičky duelu s Rybárikovou na dvorci dominovala. Američanka kvalitne podávala i returnovala a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 5:0. Rybáriková už iba odvrátila hrozbu "kanára", V druhom dejstve sa Američanka po dvoch brejkoch ujala vedenia 3:0. Rybáriková následne prvýkrát v zápase prelomila podanie súperky, no to bolo z jej strany všetko. Zverenka trénera Petra Hubera si z Toronta rovnako ako jej krajanka Dominika Cibulková odnáša prémiu 49.040 dolárov a 225 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní bude figurovať najvyššie v kariére a má šancu byť na záverečnom grandslame sezóny US Open medzi nasadenými hráčkami.

Rybáriková priznala, že Serena Williamsová bola súperka úplne z iného súdka, ako ostatné hráčky. "Bolo to úplne iná káva. Nie je jednoduché nastúpiť po náročnej zápasovej sérii práve proti Serene. Cítila som sa ubolená, bola som na dvorci bez energie. Nemala som sa o čo oprieť. Keby mi vychádzal servis, tak som ju mohla aspoň trochu potrápiť, no dnes ma podanie neposlúchalo. Napriek prehre som so začiatkom americkej série spokojná. Po triumfe vo Washingtone som sa v Toronte dostala do osemfinále, s čím som vôbec nerátala. Predsa len nie som zvyknutá vyhrať turnaj a potom isť hneď na ďalšom na top hráčky. Na budúci týždeň sa predstavím na turnaji v Cincinnati a keby sa mi podarilo uhrať nejaký dobrý výsledok, zrejme pred US Open vynechám podujatie v New Havene," povedala pre TASR Rybáriková.

dvojhra - štvrťfinále:

Serena Williamsová (1-USA) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:1, 6:1

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok