V Belgicku narastá počet homosexuálnych azylantov

TASR
8.8.2013 10:29

Homosexuálna orientácia je zo strany ilegálnych imigrantov čoraz častejším dôvodom pre žiadosti o udelenie azylu v Belgicku, informoval dnes belgický denník Le Soir.

V Belgicku narastá počet homosexuálnych azylantov
SITA

V Belgicku narastá počet imigrantov, ktorí ako dôvod pre udelenie azylu uvádzajú, že sú vo svojej domovskej krajine prenasledovaní z dôvodu homosexuálnej orientácie.

Kým v roku 2009 belgický Generálny komisariát pre utečencov a osoby bez štátnej príslušnosti (CGRA) zaznamenal 376 prípadov žiadostí o azyl s homosexuálnym motívom, vlani počet podobných prípadov prekročil tisícku.

Utečenci a migranti, ktorí žiadajú o azyl z tohto dôvodu, musia preukázať, že sa oprávnene obávajú o svoju bezpečnosť v domovskej krajine, než sa úrady začnú zaoberať ich žiadosťou o azyl.

Belgická štátna tajomníčka pre azyl, prisťahovalectvo a sociálnu integráciu Maggie De Blocková nedávno uviedla, že v Belgicku v posledných rokoch rovnako narastá počet žiadateliek o azyl, ktoré tvrdia, že v domovskej krajine by boli vystavené procesu ženskej obriezky a mrzačenia pohlavných orgánov.

Témy: Belgicko Le Soir
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok