Woods sa titulom v Akrone naladil na PGA Championship

SITA TA3
5.8.2013 11:46

Tiger Woods sa najlepším možným spôsobom naladil na budúcotýždňový šampionát PGA, americký golfista v nedeľu ôsmy raz v kariére zvíťazil na turnaji World Golf Championships Bridgestone Invitational.

Líder svetového rebríčka spravil zo záverečného štvrtého dňa formálnu záležitosť, na udržanie prvého miesta zo soboty mu stačilo vyrovnať par ihriska v Akrone (70 úderov). Pred nedeľou viedol o luxusných sedem rán. "Dnes som zvolil konzervatívnu taktiku. Snažil som sa hrať jamky na par, aby som prinútil chlapcov ísť do rizika. Cítil som, že si náskok udržím," povedal Woods, ktorý vyrovnal rekord v počte trofejí z jedného podujatia US PGA. Delí sa oň so Samom Sneadom. Osemkrát vyhral Woods aj pozývací turnaj Arnolda Palmera. V seriáli World Golf Championships je to už jeho 18. prvenstvo, v americkom 79., piate v tejto sezóne, čo ho pasuje za favorita PGA Championship. Naposledy však vyhral turnaj kategórie Major v roku 2008, odvtedy sa márne pokúša pridať 15. primát a stiahnuť náskok 18-násobného šampióna Jacka Nicklausa.

O druhé miesto sa v Akrone podelili domáci Keegan Bradley a Švéd Henrik Stenson, ktorí udreli loptičky o sedemkrát viac ako Woods.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok