Banská Bystrica si so Žilinou body spravodlivo rozdelila

TA3 SITA
4.8.2013 22:04

Obe mužstvá v úvodných desiatich minútach len skúšali, čo si môžu dovoliť. Šance boli na oboch stranách, divácky mimoriadne atraktívny zápas bol napínavý až do samého konca.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 4. kolo - nedeľa:

FK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 3:3 (0:2)

Góly: 53. Brašeň, 70. Považanec, 78. Slančík - 14. Akakpo, 41. Bello, 77. Mabouka, ŽK: 57. Nosko, 87. Chrien - 72. Jelič, 76. Piaček, rozhodovali: Kráľovič - Cuninka, Ádám, 3080 divákov 

Zostavy:

Banská Bystrica: Rodinger - M. Turňa, Podstavek, Nosko, Dionatan Teixeira - Faško - Brašeň (86. Chrien), Peňaška (46. Považanec), B. Ľupták (46. S. Savič) - Slančík, Pavol Jurčo

Žilina: P. Le Giang - Žilák, Piaček, Akakpo, Ricardo Nunes - Pečovský - Guba, Bello, Škvarka (67. Mabouka), Pich (67. T. Majtán) - Jelič (76. Paur) 

Na Štiavničkách boli od úvodných minút o niečo aktívnejší hostia, ale do šancí sa nedostávali. V 9. min spoza šestnástky vystrelil Jelič, ale nemieril medzi žrde. Žilina zahrávala po necelej štvrťhodine hry dva rohové kopy a druhý v poradí bol gólový. Do pokutového územia poslal center Škvarka, najvyššie vyskočil Akakpo a po jeho hlavičke lopta putovala pod brvno - 0:1. Futbalisti spod Dubňa nepoľavili ani v ďalších minútach, do šance sa dostal Guba, ktorý z pravej strany z hranice päťky takmer prekonal Rodingera. Dukla pohrozila až v 21. min, po centri sa prezentoval nečakanou pätičkou Jurčo, ale lopta nenašla priestor bránky. Na opačnej strane znovu pohrozil Jelič, no jeho hlavičke chýbala razancia, takže domáci gólman nemal problém. Dukla zamestnala Le Gianga až po polhodine hry, k šestnástke sa predral rýchly Brašeň, avšak jeho strele chýbala lepšia presnosť i väčší dôraz. V závere polčasu sa Banskobystričanom viackrát otvoril priestor v útoku, ale nevyťažili z toho gólovú šancu. Hostia boli nebezpečnejší, najprv Švarka strieľal bez prípravy, Rodinger loptu nepustil za seba, no kapituloval v 41. min, keď sa po centri Pečovského tentoraz hlavou presadil Bello - 0:2. V nadstavenom čase úvodného dejstva zaujal domáci Jurčo, ktorý z priameho kopu z asi tridsiatich metrov poslal loptu tesne nad brvno.

Po prestávke domáci s dvoma zmenami v zostave chceli oživiť stred poľa, ale mohli doplatiť na nacvičený signál Žilinčanov po štandardke, keď sa dostal do sľubnej šance Pich, ale pred malým vápnom neuspel. Rušno mohlo byť aj pred gólmanom hostí, no zákrok Piačeka na Slančíka, ktorý mal pred sebou už iba Le Gianga, rozhodca Kráľovič posúdil ako čistý. Dukle vyšla útočná snaha v 53. min, po strele Slančíka brankár spod Dubňa loptu iba vyrazil a dorážka Brašeňa zblízka znamenala zníženie na 1:2. Po hodine hry opäť hrozil Brašeň, tentoraz vyslal strelu spoza 16-ky a iba tesne minul pravý horný roh svätyne Le Gianga. Kapitána Banskej Bystrice potom napodobnil aj Považanec z väčšej vzdialenosti s rovnakým výsledkom. Domáci mali viac aktivity na kopačkách a tak i tréner Žiliny siahol po dvoch zmenách v strede poľa. Duklu to však nevyrušilo, Jurčo najprv z 15-tich metrov pálil nad brvno a v 70. min z rovnakej vzdialenosti ale už pod brvno poslal loptu Považanec - 2:2. Hostia však o sedem minút nečakane udreli, Mabouka z vyše 25 metrov namieril po zemi presne k pravej žrdi a priklonil misku váh na stranu svojho tímu. Bystričania ale nezložili zbrane a bleskovo odpovedali. Po rozohratí zo stredu ihriska sa dostala lopta cez Jurča až do pokutového územia, kde sa najlepšie zorientoval Slančík - 3:3. V závere zápasu viac ako tri tisíc divákov gólovú šancu už nevidelo, ale s futbalom mohli byť spokojní.

Hlasy:

Norbert Hrnčár, kouč B. Bystrice: "Hráčom by sa patrilo poďakovať, no teraz u mňa prevládajú iné pocity. Som hrdý na to, že môžem rozvíjať ich potenciál, pracovať na talente, to je dôležité. Že sme strelili tri góly, o niečom svedči. V prvom polčase sme nezachytili pohybovo úvod, nedarilo sa nám naštartovať to, čo sme chceli hrať. V druhom polčase to bolo o niečom úplne inom, charakter a morálka boli na vysokej úrovni."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Odohrali sme vynikajúci prvý polčas, jasne sme dominovali, držali loptu, dobre sme hrali v prechodovej fáze, zápas sme mohli uzavrieť. V druhom polčase sme stratou koncentrácie pokazili výsledok, umožnili sme súperovi naším relaxom v osobných súbojoch a prihrávkach vrátiť sa naspäť. Dobré bolo, že sa hráči zmobilizovalia a vložili do zápasu ešte energiu. Boli sme herne jasne lepší, o to viac mrzí strata bodov."

Viktor Pečovský, stredopoliar Žiliny: "Asi sme sa uspokojili s vedením, mysleli sme si, že sa nám nemôže nič stať. Diváci mohli byť spokojní, my nie, máme o čom premýšľať, pretože druhý polčas nám vôbec nevyšiel."

Jakub Považanec, strelec jedného gólu Dukly: "Škoda, že sme prespali prvý polčas, v druhom sme sa chytili, mrzí tretí inkasovaný gól, mohli sme aj vyhrať. Zaslúžili sme si minimálne bod, po problémoch sme upokojili hru, loptu dávali do nohy, zbytočne ju nenakopávali. Môj gól padol po prebratej lopte, strele, iné som ťažko mohol s ňou urobiť, vonkajším priehravkom, takzvanou šajtlí."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok