Marocký kráľ pod tlakom protestov zrušil milosť pre španielskeho pedofila

TA3
5.8.2013 07:14

Marocký kráľ Muhammad VI. odvolal v nedeľu milosť, ktorú udelil španielskymi pedofilovi, odsúdenému na 30 rokov väzenia za znásilňovanie a filmovanie detí.

Marocký kráľ pod tlakom protestov zrušil milosť pre španielskeho pedofila
SITA

Panovník svoje rozhodnutie prehodnotil po tom, ako proti omilosteniu pedofila protestovali pred parlamentom v metropole Rabat stovky pobúrených ľudí. Piatkový protest sa skončil zrážkami medzi políciou a demonštrantami.

Podľa vyhlásenia marockého kráľovského paláca monarcha zrušil milosť pre Daniela Galvana Vinu vzhľadom na závažnosť jeho zločinov, o ktorých údajne nebol dostatočne informovaný. Marocké ministerstvo spravodlivosti bude vo veci komunikovať so španielskymi úradmi.

Španielsky pedofil však už vo štvrtok opustil marocké územie a vrátil sa do vlasti. Maroko mu po omilostení zakázalo vstup na svoje územie.

Nateraz nie je jasné, či ho španielske orgány budú ochotné znovu zatknúť a vydať naspäť do Maroka, kde tamojší aktivisti plánujú v priebehu týždňa ďalšie protesty.

Daniel Galvan Vina si odpykával 30-ročný trest za znásilnenie a filmovanie minimálne 11 detí vo veku od štyroch rokov do 15 rokov.

Kráľ Muhammad VI. mu udelil milosť v utorok, rovnako ako ďalším 47 Španielom väzneným v Maroku. O prepustenie väzňov požiadal marockého kolegu španielsky kráľ Juan Carlos počas júlovej návštevy tejto severoafrickej krajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok