Rybáriková postúpila do finále dvojhry vo Washingtone

TASR TA3
4.8.2013 07:17

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila do piateho singlového finále na okruhu WTA. V semifinále dvojhry na hardovom turnaji vo Washingtone ako obhajkyňa titulu deklasovala nasadenú trojku Rusku Jekaterinu Makarovovú za 76 minút 6:2 a 6:0.

O štvrtý titul na hlavnom profesionálnom okruhu bude turnajová sedmička v nedeľu bojovať proti víťazke duelu medzi Nemkou Andreou Petkovičovou a Francúzkou Alize Cornetovou. Zverenka trénera Petra Hubera má vo Washingtone už istú prémiu 20.000 dolárov a 200 bodov do svetového rebríčka WTA.

Rybárikovej vyšiel úvod zápasu s Makarovovou, keď v druhom geme prelomila podanie súperky a ujala sa vedenia 2:0. Ruská ľaváčka síce následne vyrovnala na 2:2, no vo štvrtom geme opäť neudržala servis a Rybáriková si po potvrdení brejku vybudovala náskok 5:2. Stretnutie následne na niekoľko hodín prerušili pre dážď. Po návrate na dvorec Rybáriková dotiahla úvodný set do úspešného konca a v druhom dejstve úplne ovládla dvorec, keď Makarovovej uštedrila "kanára". Slovenská dvojka nadviazala na triumf nad Ruskou z trávnatého turnaja v Birminghame z roku 2010 a upravila vzájomnú bilanciu na 2:0.

dvojhra - semifinále:
Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (7-SR) - Jekaterina Makarovová (3-Rus.) 6:2, 6:0

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok