K požiaru v Zlatých Klasoch sa priznal obecný policajt

TASR TA3
2.8.2013 12:39

Požiar skládky odpadov v Zlatých Klasoch neohrozuje obyvateľov, zadymenie okolia však bude trvať ešte dlhší čas. TASR to povedal zástupca starostu obce Zlaté Klasy Oto Csicsay.

K požiaru v Zlatých Klasoch sa priznal obecný policajt
SITA

"Našiel sa aj vinník. Je to obecný policajt, ktorého vyšetruje polícia. K prípadu sa priznal, tvrdil, že sa to stalo neúmyselne," informoval.

Krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová sa k záležitosti nechcela vyjadriť. "Prípad je v štádiu vyšetrovania, nemôžeme poskytnúť informácie," povedala.

Podľa samostatného odborného inšpektora Krajského riaditeľstva (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Tomáša Bílika na skládke sa ešte stále vyskytujú lokálne ohniská. "Činnosť zasahujúcich jednotiek je od štvrtkových (1. 8.) ranných hodín pod velením riadiaceho dôstojníka KR HaZZ v Trnave. Likvidáciu požiaru sťažuje rôznorodosť odpadu a veľká plocha požiaroviska," ozrejmil. Momentálne sa za pomoci ťažkých mechanizmov odpad zhutňuje a zhromažďuje na jednu ucelenú plochu a zaváža sa zeminou. Ako dodal Bílik, situáciu majú pod kontrolu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok