Žilina v Rijeke prehrala, Majtán gólom vykresal nádej

SITA
1.8.2013 21:31

Futbalisti MŠK Žilina prehrali vo štvrtkovom prvom stretnutí 3. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 s chorvátskym tímom HNK Rijeka 1:2.

Žilina v Rijeke prehrala, Majtán gólom vykresal nádej
TASR

HNK Rijeka (Chor.) - MŠK Žilina (SR) 2:1 (1:0)

Góly: 3. Sharbini, 59. Kvržič - 74. T. Majtán, ŽK: 4. Sharbini, 26. Maleš, 68. Močinič - 45.+ Pečovský, 90.+ Žilák, rozhodovali: Fritz - Kleve, Schaal (všetci Nem.) 

Zostavy:

Rijeka: Vargič - Tomečak, Kneževič, Marič, Škarabot - Močinič (74. Pokrivač) - Alispahič (51. Kvržič), Jugovič, Sharbini, Maleš - Benko (83. Krstanovič)

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, Ricardo Nunes - Paur (70. Jelič), Pečovský - Pich, Mihalík (63. Žilák), Škvarka - T. Majtán (86. Škriniar) 

Domáci futbalisti HNK Rijeka udreli z prvej príležitosti, po troch minútach hry potrestal Maboukovu stratu lopty pred šestnástkou umiestnenou strelou Sharbini - 1:0. Žilinčania mohli vyrovnať v 10. min, Piačekovu hlavičku po rohovom kope vytesnil mimo priestoru troch žrdí brankár Vargič. V 21. min nevyužil výhodnú pozíciu na gól Jugovič, ktorý hlavičkoval nad bránku MŠK. O štyri minúty neskôr nepridal druhý gól Alispahič, jeho krížna strela mierila vedľa pravej žrde Dúbravkovej svätyne.

V 48. min nepremenil na gól strelu spoza šestnástky Škvarka. O minútu neskôr prenikol pred Dúbravku Sharbini, ale nezakončil presne. Po hodine hry pretavili hráči Rijeky súvislejší tlak do druhého gólu. V 59. min využil zaváhanie žilinskej obrany striedajúci Kvržič. Žilinčania sa dočkali presného zásahu v 74. min, Tomáš Majtán sa najlepšie zorientoval po rohovom kope a dotlačil loptu do siete - 1:2. V závere ani jeden z tímov neskóroval, pred odvetou sú vo výhodnejšej pozícii Chorváti.

Hlasy:

Matjaž Kek, tréner HNK Rijeka: "Vieme veľmi dobre, čo nás v Žiline čaká. Bude to jeden náročný zápas európskeho pohára proti kvalitnému súperovi. My už nič nemôžeme podceniť. Žilina bude doma silnejšia, rozhodne najmenšia chyba. Škoda, že sme neudržali stav 2:0. Mali sme dosť šancí, mohli a mali sme dať ešte o gól dva viac."

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: "Odohrali sme napriek nešťastnému úvodu dobrý zápas. Bojovali sme o dobrý výsledok, ktorý by nám dával nádej do odvety. To sa podarilo. Zdôrazňoval som pred zápasom, aby sme si dali pozor na začiatok, no to sa stáva, myslel som len na to, aby chalani plnili pokyny. Chceli sme byť aj napriek tomuto úvodu ostražití, aktívni a koncentrovaní a myslím, že chlapci to splnili. Zostali koncentrovaní a aj napriek tomu, že sme prehrávali o dva góly, šľapali sme za gólom na ihrisku súpera, čo je veľmi dôležité."

Jakub Paur, stredopoliar MŠK Žilina: "Ťažký súper, ťažké podmienky. Ťažko sa nám tu dýchalo. Ale všetci išli na sto percent, odviedli sme dobrú robotu a výsledok je taký, aký je. Je to dobrý výsledok do odvety. Ten gól je určite cenný. Doma musíme pre postup všetko spraviť. V Žiline pôjdeme do nich tak, ako sme išli do Ľubľany a veríme v úspešný výsledok."

Tomáš Majtán, autor gólu MŠK Žilina: "Ten gól nám dáva nádej do odvety. Škoda tých dvoch inkasovaných gólov. Boli zbytočné podľa mňa. Sústreďovali sme sa na úvod, no bohužiaľ, opäť sa nám stalo to čo v Ľubľani, dostali sme gól a nevyšiel nám ani úvod druhého polčasu. Našťastie, toto sú pohárové zápasy, gól sme dali, za nami je iba polčas, ešte nás čaká najmenej 90 minút. Dúfam, že to odmakáme tak ako s Ľubľanou, a že budeme úspešní."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok