Hingisovej vyšiel návrat po boku Hantuchovej

SITA
1.8.2013 07:49

Švajčiarskej tenistke Martine Hingisovej vyšiel po boku Slovenky Daniely Hantuchovej návrat na profesionálny okruh WTA. V 1. kole štvorhry na turnaji Southern California Open v kalifornskom Carlsbade vyhrali slovenské rodáčky nad nemecko-chorvátskym párom Julia Görgesová, Darija Juraková za 52 minút hladko 6:1, 6:1.

Hingisovej vyšiel návrat po boku Hantuchovej
SITA

Hingisová hrá s Hantuchovou štvorhru v Carlsbade na základe voľnej karty. Görgesová s Jurakovou postúpili minulý týždeň do finále v Stanforde.

Pre 32-ročnú päťnásobnú grandslamovú šampiónku vo dvojhre Hingisovú išlo o premiérový oficiálny medzinárodný štart od septembra 2007, keď hrala v Pekingu. Ako je známe, po boku Hantuchovej plánuje aj štart na newyorských US Open (26. augusta - 9. septembra), vrchole letnej zámorskej série hardových turnajov.

Na Hantuchovú s Hingisovou čaká v Carlsbade vo štvrťfinálovom 2. kole tretia nasadená dvojica Raquel Kopsová-Jonesová, Abigail Spearsová z USA. Slovenka so Švajčiarkou majú už teraz istotu 120 bodov do príslušného rebríčka WTA a spoločnej finančnej odmeny 5420 dolárov. 

Výsledok stredajšieho stretnutia 1. kola štvorhry na tenisovom turnaji WTA Southern California Open v kalifornskom Carlsbade (Premier, dotácia 795 707 USD, tvrdý povrch):

Štvorhra - 1. kolo: 
Daniela Hantuchová, Martina Hingisová (SR/Švaj.) - Julia Görgesová, Darija Juraková (Nem./Chor.) 6:1, 6:1

Hingisovej stačí štvorhra, dvojhra je iná planéta

Švajčiarskej tenistke Martine Hingisovej síce aj s prispením Slovenky Daniely Hantuchovej vyšiel návrat na profesionálny okruh WTA, ale nič to nemení na jej plánoch účinkovať výhradne v párových súťažiach. "Nie, dvojhra nie. To je úplne iná planéta. Dokonca aj Svetová liga tímov (World Team Tennis - WTT - pozn.) je teraz brutálna. Hrá sa iba na jeden set, ale aj tak vám dá zabrať, keď sa na druhý deň zobudíte a máte zo seba dostať nejaký výkon," odmietla Hingisová úvahy o ďalšom plnohodnotnom comebacku. Vo WTT v júli pomohla klubu Washingtonu Kastles. Zastúpila zdravotne indisponovanú Venus Williamsovú a v rámci tejto súťaže finále prekonala mladú Kanaďanku Eugenie Bouchardovú 5:1 (hrá sa iným formátom, než je obvyklé).

Hingisová otvorene priznala, že nemá chuť do tréningu v takej intenzite, ako si to vyžaduje kariéra singlovej hráčky. "Keď máte sedemnásť, všetko vyzerá jednoducho, ale teraz mám skoro dvakrát toľko. Netúžim ísť na dvorec, vyhrať jeden - dva zápasy a potom prehrať v treťom kole. Na to nemám povahu," vyhlásila rodáčka z Košíc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok