Slováci začínajú prípravu na ME, Chrtiansky nominoval 16 hráčov

TASR
31.7.2013 12:14

Tréner Štefan Chrtiansky nominoval 16 hráčov, medzi nimi sú aj nahrávač Michal Masný, blokári Emanuel Kohút s Tomášom Kmeťom, smečiar František Ogurčák či univerzál Martin Nemec.

Slováci začínajú prípravu na ME, Chrtiansky nominoval 16 hráčov
SITA

V príprave na šampionát sa Slováci stretnú so Slovinskom, Fínskom, Talianskom a tesne pred odchodom na ME privítajú v Bratislave úradujúcich olympijských šampiónov a čerstvých víťazov Svetovej ligy Rusov.
V Liptovskom Jáne sa Slováci budú pripravovať v dvoch blokoch od 1. do 23. augusta. Prvou hernou previerkou budú tri tréningové zápasy so Slovinskom, ktoré sa uskutočnia od 21. do 23. augusta v Liptovskom Jáne. Družstvo sa potom presunie do Nitry, kde sa predstaví v hale na Klokočine v troch dueloch proti Fínom od 29. do 31. augusta.

Družstvo potom odohrá dva prípravné zápasy v Trente a okolí proti domácim Talianom a v generálke na majstrovstvá Európy sa Slováci stretnú na domácej pôde v Bratislave dvakrát s hviezdnym Ruskom. Olympijskí víťazi z Londýna a čerství šampióni Svetovej ligy odohrajú v Bratislave proti slovenským reprezentantom jeden tréningový (16. septembra v HANT Aréne) a jeden oficiálny zápas 17. septembra o 18:00.

Na 28. majstrovstvá Európy, ktoré spoluorganizujú Poliaci s Dánmi a uskutočnia sa od 20. do 29. septembra, odchádzajú Slováci 18. septembra. V základnej B-skupine sa Chrtianskeho zverenci predstavia v Gdansku proti domácim Poliakom, Francúzom a Turkom. Zo skupiny postupujú prvé tri tímy. Na záverečnom turnaji ME sa predstaví 16 tímov a bude sa hrať v šiestich mestách. Turnaj vyvrcholí v Kodani. Slováci budú na ME obhajovať piate miesto z roku 2011 v Česku a Rakúsku.

Nominácia Slovenska na prípravu pred ME (zdroj: svf.sk):
Nahrávači: Michal Masný (Jastrzebie/Poľ.), Juraj Zaťko (Varšava/Poľ.)
Smečiari: František Ogurčák (Tono Callipo Calabria/Tal.), Štefan Chrtiansky ml. (Nantes/Fr.), Matej Paták (Beauvais/Fr.), Filip Gavenda (COP Trenčín)
Blokári: Emanuel Kohút (Cuneo/Tal.), Tomáš Kmeť (Berlín/Nem.), Jozef Piovarči (Radom/Poľ.), Peter Kašper (Lubin/Poľ.), Michal Hruška (Aich Dob/Rak.)
Univezáli: Martin Nemec (KAL Jumbos Incheon/Kór.), Milan Bencz (Atripalda/Tal.), Peter Michalovič (Latina/Tal.)
Liberá: Róbart Hupka (České Budějovice/ČR), Roman Ondrušek (Cambrai/Fr.)

Náhradníci: Filip Palgut (nahrávač, Amstetten/Rak.), Matej Kubš (libero, Volley Team Bratislava), Juraj Drobňák (smečiar, Legend Watches Slávia Svidník), Tomáš Halanda (smečiar, Volley Team Bratislava)

Realizačný tím:
Hlavný tréner: Štefan Chrtiansky, asistent trénera: Andrej Kravárik, team manager: Slavomír Huba, kondičný tréner: Max Ghiaccardi (Tal.), fyzioterapeut: Stanislav Šereda (ČR), štatistik: Daniel Bruch

Program prípravných zápasov Slovákov pred ME:
21., 22., 23. 8. - tri neoficiálne zápasy so Slovinskom (L. Ján)
29., 30., 31.8. - tri zápasy s Fínskom (Nitra - MŠH na Klokočine)
7.9. – 8.9. - dva prípravné zápas v Taliansku (Trento a okolie)
16.9. neoficiálny medzištátny zápas s Ruskom
17.9. - oficiálny medzištátny zápas s Ruskom
18.9. - odchod na ME do Poľska

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok