Nitra remizovala s Košicami 1:1

TA3, SITA
19.11.2011 22:50

FC Nitra - MFK Košice 1:1 (1:0)

Zápas sa začal šancou Gajdoša po prihrávke Hodúra, ale Tofiloski loptu do siete nepustil. Už z následného rohového kopu však Gajdoš otvoril skóre - 1:0. V 5. min bol blízko ku gólu Šimonek, strieľal len do brankára hostí. V 24. min Gajdoš vysunul Hodúra, ale ten v dobrej pozícii poslal loptu vedľa košickej bránky. O desať minút neskôr po akcii Kaspřáka s Hodúrom nepochodil opäť Šimonek. Hostia sa dostali k slovu až v 38. min, Pačindov pokus z hranice pokutového územia zlikvidoval domáci brankár Chudý.

Po prestávke prvý skúšal šťastie Šimončič, ale minul bránku. V 56. min vyslal Skvašík technickú strelu, ale jeho pokus sa neujal. O dve minúty neskôr sa ten istý hráč dostal do dobrej pozície, no Chudý jeho strelu kryl. V 65. min trafil Gajdoš z 10 m iba do rúk hosťujúceho gólmana. V 69. min Košice vyrovnali Viazankom po Skvašíkovej akcii. V 79. min strieľal z diaľky Kolár a po následnom rohovom kope skončila prudká strela Martina Tótha tesne vedľa košickej bránky. Rozhodnúť mohol o malú chvíľu Novák, ale z 20 m trafil iba brvno domácej svätyne.


FC Nitra - MFK Košice 1:1 (1:0)
Góly: 2. V. Gajdoš - 69. Viazanko, ŽK: 47. Martin Tóth - 53. Škutka, 64. Dobias, rozhodovali: Kráľovič - D. Hrčka, Chládek, 541 divákov

Zostavy:
Nitra: M. Chudý - Kaspřák, Martin Tóth, Harbuľák, Čirik - Šimončič, Držík - Ľ. Kolár (89. M. Gajdošík), I. Hodúr, V. Gajdoš (73. Matúš Mikuš) - Šimonek (79. Rák)
Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Kavka, Dobias, Čonka - Isola (87. Hovančík), K. Kuzma - E. Pačinda (77. J. Novák), Diaby (53. Skvašík), Viazanko - Škutka

Cyril Stachura (tréner Nitry): "Prvý polčas sme zvládli veľmi dobre, škoda že sme nevyužili ďalšie šance. Po prestávke nám vypadol stred poľa, súper túžbou získať body dokázal skórovať a tak sa zrodila remíza."
Ladislav Šimčo (tréner Košíc): "Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. Domáci nás v prvom vo všetkom prevyšovali, dali gól. My sme počas prestávky museli hráčom dôrazne pripomenúť, aké sú ich úlohy. V druhom polčase sme si vytvorili niekoľko dobrých šancí, strelili sme gól a výsledok zodpovedá vývoju zápasu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok