Banská Bystrica v zápase so Senicou nerozhodne 1:1

TA3, SITA
19.11.2011 22:48

FK Dukla Banská Bystrica - FK Senica 1:1 (0:1)

V Banskej Bystrici v mrazivom počasí videla tisícka divákov futbal s aktivitou na oboch stranách. Už v 2. min sa Banskobystričania dostali do prvej šance. Jakubko vyslal center z ľavej strany do šestnástky, no Uškovič loptu hlavou netrafil. Rovnaká dvojica sa dostala do šance aj v 10. min, Jakubko vysunul Uškoviča, no ten sa v pokutovom území opäť nepresadil. Svoju tretiu šancu spálil posledný menovaný už o tri minúty neskôr, keď z ľavého rohu päťky pálil iba do dobre postaveného gólmana Boleka. Nadmieru aktívny Uškovič v 15. min tvrdo vystrelil z hranice šestnástky, no lopta minula svätyňu Senice. V 33. min sa k slovu dostali hostia, Strnad nahodil dlhý aut, ktorý Belic odrazil zo šestnástky na Pirosku a ten z asi 15 metrov netrafil odkrytú bránku domácich. Z jediného gólu prvého polčasu sa napokon tešila Senica. V 42. min Piroska zahrával roh, odcentroval do šestnástky, domácim hráčom sa síce podarilo loptu odhlavičkovať, no iba na kopačku Ďuricu. Ten loptu poslal späť a v situácii zaváňajúcej ofsajdom sa zoči-voči Belicovi presadil Kóňa.

Po zmene strán sa domácim podarilo vyrovnať, keď v 50. min zo štandardky poslal Uškovič center z ľavej strany, v malom vápne vysunul nohu Jakubko a dostal loptu za čiaru pri ľavej žrdi. Obe mužstvá potom predviedli niekoľko rýchlych akcií, ale chýbala im finálna prihrávka. Dobre pracovali aj defenzívy, a tak vyložených šancí nebolo veľa. Zaujala napríklad Piroskova strela z diaľky, keď lopta išla vedľa odkrytej bránky Dukly. V 58. min mal Belic plne nohy práce pred Kalabiškom, loptu napokon odkopol a našťastie pre domáci tím ju Piroska nezasiahol nohou, keďže bránka Bystrice bola opustená. V 90. min to na opačnej strane skúšal Laksík, strieľal v šestnástke, ale Bolek loptu chytil pri pravej žrdi.


FK Dukla Banská Bystrica - FK Senica 1:1 (0:1)
Góly: 50. Jakubko - 42. T. Kóňa, ŽK: 76. Rejdovian - 24. Strnad, 39. T. Kóňa, 61. Piroska, 65. Gajdošík, rozhodovali: Perašín - Vindiš, Jenčura, 1070 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Belic - B. Ľupták, Poljovka, Kupčík (69. Chupáč), T. Hučko - Rejdovian (83. Laksík), Považanec, Marek Hlinka, Brašeň - Jakubko, Uškovič (69. M. Bažík)
Senica: Bolek - Gorosito, Pillár, Gajdošík, Leal - Strnad - J. Valenta (74. Hošek), Piroska, T. Kóňa, M. Ďurica - Kalabiška

Štefan Zaťko (tréner Banskej Bystrice): "Súper bol hlavne v strede poľa kombinačne veľmi silný, a tam nás prevýšil, no aj my sme si vypracovali viacero gólových možností. Minimálne v dvoch mohol Uškovič v úvode ovplyvniť vývoj zápasu. Súper nás trestal po štandardnej situácii, keď sme nepokryli hráča v šestnástke a dal nám gól. S remízou musíme byť spokojní, pretože sme dali iba jeden gól, hoci sme mali aj ďalšie možnosti na skórovanie. Škoda, že sme trpeli na kvalitu defenzívnej činnosti a v strede poľa."
Stanislav Griga (tréner Senice): "Vedeli sme, že cesta k úspechu v Bystrici vedie cez lepšiu defenzívu, než sme hrali v Žiline. Hráčov som nabádal, aby boli zodpovednejší smerom dozadu. Chceli sme ustrážiť Jakubka, ktorý je minimálne 50 percent ofenzívy súpera, a byť zároveň nebezpeční dopredu cez rýchleho Pirosku a Kalabišku. Myslím si, že sa nám to celkom darilo, aj keď Jakubko dal gól zo štandardnej situácie, ale fungovala z našej strany poctivá práca dozadu. Spokojný som s tým, že sa do mužstva vrátila zodpovednosť a bod je zaslúžený. Aj preto, že som tu, v Banskej Bystrici, už veľmi dlho nebodoval."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok