Sapara i Čech predčasne skončili v Trabzonspore

TASR TA3
30.7.2013 12:16

Slovenskí futbalisti Marek Sapara a Marek Čech ukončili svoje pôsobenie v tureckom Tranzonspore. S klubom sa obaja dohodli na predčasnom rozviazaní zmluvy a môžu si hľadať nové pôsobisko. "Náš klub sa dohodol na vzájomnom ukončení spolupráce s Marekom Saparom," cituje stanovisko Tranzonsporu turecká verzia webstránky Eurosportu.

Sapara i Čech predčasne skončili v Trabzonspore
SITA

Sapara, ktorý v stredu oslávi 31. narodeniny, hrával v Trabzonspore od sezóny 2011/2012, obliekal aj dresy Košíc, Ružomberka, Rosenborgu Trondheim, Ankaragücü i Gaziantepsporu. Slovenský reprezentant momentálne laboruje so zraneným kolenom a na trávnikoch sa v tomto roku pravdepodobne už neobjaví.

Misiu v Trabzonspore sa rozhodol ukončiť aj obranca Čech. "Po starostlivom zvážení som sa rozhodol ukončiť svoju zmluvu v Trabzonspore, pretože pre mňa bol vždy na prvom mieste futbal a v našom kádri bolo príliš veľa zahraničných hráčov. Turecký futbalový zväz navyše z roka na rok sprísňuje kritéria v počte cudzincov na ihrisku. Preto som nechcel riskovať, že ďalšiu sezónu budem nepravidelne hrávať. Do konca prestupového obdobia je ešte dostatok času, aby som si našiel nový klub," povedal Čech pre stránku cechfootballagent.com.

Tridsaťročný zadák mal v Trabzone zmluvu ešte na jednu sezónu, teraz sa ale stal voľným hráčom. V minulosti pôsobil v bratislavskom Interi, Sparte Praha, Porte i vo West Bromwich Albion. "Chcel by som sa aj touto cestou poďakovať vedeniu Trabzonsporu za rýchle a korektné jednanie a najlepším fanúšikom v celom Turecku za dvojročnú podporu a fantastické i fanatické povzbudzovanie. Vždy sa rád do Trabzonu vrátim," dodal Čech.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok