Cieľom Trnavy je získať titul jesenného kráľa, so Žilinou remizovali 1:1

TA3, SITA
19.11.2011 19:41

FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 1:1 (0:0)

Súboj lídra tabuľky s tretím celkom prilákal na trnavský štadión opäť početnú divácku kulisu. Už od začiatku zápasu bolo jasné, kto vyhral na tribúne, no na ihrisku to bolo opatrnejšie a vyrovnanejšie. Prvú vážnejšiu šancu si vytvorili hosťujúci "šošoni". V 9. min po zaváhaní domáceho gólmana Rašku, keď center Střihavku zle vyboxoval, mal vyloženú šancu Angelovič, ale zo 7 metrov prekopol prázdnu bránku. V 13. min pohrozila opäť Žilina, rohový kop Barčíka našiel hlavu Piačeka, ale lopta letela meter nad. O 7 minút neskôr po pravej strane presvišťal Ceesay, peknou prihrávkou našiel Angeloviča, ale Raška reflexívne zasiahol. V 20. min sa konečne predviedli i domáci "bilí andeli". Po peknom prieniku sa Procházka uvoľnil na pravej strane, presným prízemným centrom našiel v šestnástke Moravca, no ten z voleja tesne minul ľavú žrď. V 23. min Žilinčania už dvíhali ruky, hlavička Střihavku smerovala za Raškov chrbát, ale Habánek z čiary odkopol loptu. O dve minúty neskôr Karhan presným centrom našiel hlavičku Koubského, ale jeho pokus letel tesne nad Krnáčovu svätyňu. V 31. napriahol z 25 m trnavský mladík Habánek, jeho jedovka lízala ľavú tyč Krnáčovej bránky. O minútu neskôr mal gól na hlave Oravec, ale trestuhodne zahodil. V 41. min strelecký pokus Vyskočila našiel náruč gólmana Krnáča.

V 50. min Vyskočil centroval na hlavičku Oravca, ale Krnáč reflexívne loptu vytlačil spod brvna na roh. O 4 min neskôr sa po rýchlom a dlhom vhadzovaní Gergela rútil sám na Rašku Střihavka, ale gólman Spartaka predviedol svoje umenie a gólu zabránil. V 57. min sa trnavský štadión otriasol v základoch. Ako správny kapitán sa predviedol najskúsenejší hráč Trnavy Miroslav Karhan, keď si najprv spracoval odrazenú loptu a potom napriahol z hranice šestnástky a vymietol pravý horný kút žilinskej bránky - 1:0. V 64. min mal Piaček šancu na vyrovnanie, ale jeho hlavička tesne minula pravú žrď. O dve minúty po samostatnej akcii napriahol Trnavčan Ciprys, ale jeho delovka minula cieľ. V 70. min po centri Procházku sa Oravec už tešil z gólu, ale Krnáč robinzonádou perfektne zachránil. V 77. min rozhodca Sedlák po faule Rašku na šestnástke prenikajúceho Ceesaya ukázal na biely bod. Mráz jedenástku bezpečne premenil - 1:1. V 88. min Tomaček z priameho kopu zakrútil loptu na miesto, kde stál pripravený Krnáč. V 90. min mohol rozhodnúť stopér Spartaka Koubský, ale lopta z jeho hlavy letela tesne nad.

FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 1:1 (0:0)
Góly: 57. Karhan - 78. Patrik Mráz (z 11 m), ŽK: 77. Raška, 85. Hanzel - 45.+ Patrik Mráz, 53. Střihavka, 89, Štrba, ČK: 60. Mabouka (Žilina), rozhodovali: Sedlák - Bobko, Mikulaj, 7642 divákov

Zostavy:
Trnava: Raška - Habánek, Koubský, Čvirik, Ľ. Hanzel - R. Procházka, Karhan, M. Kaščák (46. Ciprys), Bicák (74. Tomaček) - T. Oravec, Vyskočil (81. Petráš)
Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Ondráš, Patrik Mráz - S. Angelovič, Barčík (85. Pich), Pečovský, Gergel, Deza - M. Ceesay (90. Kerla), Střihavka (74. Štrba)

Pavel Hoftych (tréner Trnavy): "Bolo to zaujímavé, bojovné stretnutie v búrlivej atmosféere. Žilina bola proti nám nachystaná lepšie ako Slovan. Hostia mali viac tutoviek, ktoré nepremenili. Škoda, že sme nevyužili vlastné šance a taktiež škoda Koubského hlavičky v poslednej minúte. Napriek tomu, že sa mi to hovorí ťažko, musím priznať, že výsledok je zaslúžený."
Ľubomír Nosický (tréner Žiliny): "Videli sme zaujímavý zápas vo futbalovej atmosfére. Hra sa prelínala z jednej strany na druhú, v prvom polčase sme mali vyloženejšie šance. Som rád, že sa nám aj po vylúčení nášho hráča podarilo streliť vyrovnávajúci gól. Myslím si, že výsledok tohoto zápasu je spravodlivý."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok