Slovan proti Trenčínu nezvládol hektický záver

SITA
28.7.2013 20:18

Vyspelí súperi sa zamerali na pozorné bránenie, ale nezabúdali ani na ofenzívne hrozby. Domácich v prvom polčase pri koncovke ich typicky kombinačných akcií zastavovali postavenia mimo hry či nepresné finálne nahrávky, hostia sa cez súperovu obrannú "pavučinu" tiež nedostávali k šanciam.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 3. kolo - nedeľa:

AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 4:2 (0:0)

Góly: 76., 86. a 89. Malec, 62. Mondek - 49. Halenár, 64. K. Mészáros, ŽK: 48. Baéz, 90.+ Štefánik - 90.+ Kladrubský, rozhodovali: P. Hrčka - Balko, Poláček, 4270 divákov 

Zostavy:

Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík (57. Rundič), R. Mazáň - Baéz (69. Bariš) - Mondek, Holúbek, Štefánik, Frimmel (56. Malec) - William

Slovan: Putnocký - E. Čikoš (77. B. Niňaj), Gorosito, Kolčák, Josimov - Grendel, Kladrubský - I. Žofčák, Soumah (62. K. Mészáros), Hlohovský - Halenár (78. Peltier) 

V 12. min hosťujúci Josimov z priameho kopu vystrašil brankára Volešáka. V 32. min Soumah zakončil svoj efektný slalom strelou tesne vedľa cieľa. Trenčín mal najväčšie príležitosti prvej polovice zápasu až krátko pred prestávkou - v 44. min rýchly útok zakončil William strelou z otočky iba kúsok vedľa žrde a onedlho atak Štefánika s Williamom poza súperovu obranu trenčianske duo nezakončilo vo vynikajúcej pozícií do poodkrytej bratislavskej bránky.

Do druhého polčasu lepšie vstúpili Bratislavčania, keď v 49. min Žofčákov priamy kop hlavičkoval do siete Halenár. Bojovným domácim hráčom sa podarilo vyrovnať v 62. min, odrazenú loptu po rohovom kope napálil z 20 m Mondek a tečovaná strela zapadla do rohu bránky hostí. Reakcia Slovana však bola blesková, už o dve minúty neskôr Mézsáros zakončil svoje sólo obstrelením Volešáka a hostia opäť viedli. Veľké teplo neprospievalo tempu zápasu ani presnosti hry, napriek tomu bol súboj dramatický až do konca. V 76. min Mondekovu strelu brankár Putnocký vyrazil len ku Malecovi, ktorý pred odkrytou bránkou nezaváhal a vyrovnal na 2:2. V nasledujúcej akcií domáci vyšachovali obranu hostí, Holúbek však tvrdo napálil iba do brankára. Záver stretnutia už bol najmä o vytrvalosti a bojovnosti. V 83. min Volešák vychytal Peltierove sólo, zakrátko na opačnej strane Mondekovu akciu zakončil Štefánik strelou do žrde. V 86. min Malec potrestal chybu Putnockého pri rozohrávke a dosiahol vedúci gól Trenčína. Ten istý hráč v 89. min vypichol loptu v strede ihriska a obišiel s ňou všetkých až do bránky - 4:2. Hektický záver duelu hostia nezvládli a žiaľ ani jeden z divákov, ktorý na tribúne skolaboval a nemohol si tak vychutnať trenčiansky obrat a zaslúžený triumf.

Vedenie slovenského futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava po nedeľňajšej prehre 2:4 v zápase 3.kola Corgoň ligy 2013/2014 v Trenčíne odvolalo z pozície hlavného Samuela Slováka. Informuje o tom oficálny web "belasých". Jeho miesto dočasne zaujmú Jozef Valovič a Jozef Kontír. Tridsaťsedemročný Samuel Slovák bol hlavným trénerom Slovana od 3. augusta 2012, keď prebral kormidlo po Vladimírovi Weissovi st. "Najvyšší predstavitelia klubu sa budú trénerskou otázkou zaoberať v najbližších dňoch," uvádza sa na stránke skslovan.com.

Odchod Samuela Slováka z postu trénera bratislavského klubu je prvá vynútená zmena počas Corgoň ligy 2013/2014.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok