Polícia znovu otvára prípad úmrtia hollywoodskej divy Natalie Woodovej

TA3, TASR
19.11.2011 16:54

Polícia v Los Angeles v piatok oznámila, že znovu otvára vyšetrovanie prípadu smrti hollywoodskej hviezdy Natalie Woodovej spred 30 rokov. Informovali dnes o tom agentúry Reuters a DPA.

Polícia znovu otvára prípad úmrtia hollywoodskej divy Natalie Woodovej

"Obrátilo sa na nás niekoľko zdrojov s tým, že môžu poskytnúť ďalšie informácie o prípade. Tieto informácie považujeme za dostatočne hodnoverné na opätovné otvorenie prípadu," uviedol John Corina z polície v Los Angeles.


Woodová sa za dosiaľ nevyjasnených okolností utopila 29. novembra 1981 počas plavby na jachte neďaleko pobrežia južnej Kalifornie. Na palube sa vtedy nachádzali okrem iných aj Woodovej manžel Robert Wagner a ďalší herec Christopher Walken. Podľa záverov vtedajšieho vyšetrovania herečka zahynula bez cudzieho zavinenia. Polícia predpokladala, že Woodová sa pošmykla pri upevňovaní záchranného člna, spadla cez palubu a utopila sa. Jej telo sa našlo asi 1,5 kilometra od jachty.


Polícia neposkytla podrobnosti o charaktere nových informácií ohľadne smrti hollywoodskej divy. Podľa polície však Wagner nie je medzi podozrivými.


Kapitán jachty Dennis Davern pre piatkové televízne správy uviedol, že vo svojej výpovedi o úmrtí Woodovej klamal, aby utajil Wagnerovú zodpovednosť za smrť svojej manželky.


Herečka sa utopila po tom, čo vypila väčšie množstvo alkoholu a pohádala sa s Wagnerom, uviedol najnovšie Davern pre televízne stanice NBC a CNN. Kapitán dodal, že on ani Wagner nepodnikli žiadne opatrenia, keď zistili, že Woodová sa na plavidle nenachádza. Pobrežnú stráž kontaktovali údajne až po štyroch hodinách. "Urobil som chybu, že som vtedy polícii nepovedal pravdu," dodal Davern.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok