Mesto Poprad začína s veľkoplošnými opravami ciest a chodníkov

SITA
28.7.2013 17:25

Na vodičov čakajú v uliciach mesta dopravné obmedzenia. Práce by mali byť ukončené v polovici septembra.

Mesto Poprad začína s veľkoplošnými opravami ciest a chodníkov
TA3

Správa mestských komunikácií v Poprad začne v pondelok s veľkoplošnými opravami ciest a chodníkov. Po menších opravách výtlkov ešte počas zimy a jari tak prichádzajú na rad komplexnejšie opravy poškodených ciest. Po podrobnej analýze pripravili popradskí cestári zoznam úsekov v najhoršom stave, ktoré boli predmetom verejnej súťaže. Do nej bola zahrnutá oprava spolu 8165 metrov štvorcových ciest a 4 523 metrov štvorcových chodníkov. Víťazom súťaže sa stala spoločnosť Strabag. Oprava povrchov na mestských komunikáciách a chodníkoch v meste Poprad bude stáť 214 502 eur.

„S opravami začneme v centre mesta a následne budeme postupovať do jednotlivých mestských častí. V tejto súvislosti žiadame o pochopenie a rešpektovanie dopravných obmedzení, ktoré budú tieto práce sprevádzať,“ uviedol Peter Zastko zo Správy mestských komunikácií. Opravovať budú cesty na uliciach Záborského, Rastislavova, Tomášikova, Levočská, Komenského, Velická, Teplická, Popradskej brigády, Francisciho a križovatky ulíc Partizánska-Podtatranská a Široká-Liptovská, tiež na prepojovacej ceste ulíc Curie a 1. mája. Chodníky opravia na uliciach Uherovej, MPČĽ, Jarnej, Dostojevského, Tomášikovej, Dominika Tatarku, Baníckej, Tajovského a Šrobárovej. Rekonštrukčné práce mestských komunikácií potrvajú do polovice septembra.

Okrem týchto pripravovaných opráv už pred mesiacom čiastočne opravili cestu na Levočskej ulici v úseku medzi Štefánikovou a Francisciho ulicou. Táto cesta bola zrekonštruovaná v roku 2008, súčasné opravy robil dodávateľ v rámci záruky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok