Ružomberok zvíťazil nad Banskou Bystricou

SITA
27.7.2013 21:18

Ružomberok cez týždeň dotiahol príchod trojice hráčov. Obrancu Janec a útočníkov Harsányiho s Lačným. A práve staronový hráč MFK Miloš Lačný sa výborne predviedol v 41. minúte, keď ho našiel Zreľákov center a futbalový svetobežník otvoril skóre.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 3. kolo - sobota:

MFK Ružomberok - FK Dukla Banská Bystrica 2:1 (1:0)

Góly: 41. Lačný, 75. Almaský - 84. Pavol Jurčo, ŽK: 56. G. Adamovič, 79. M. Janec - 53. Nosko, 89. Podstavek, rozhodovali: Jaška - Brendza, Žákech, 2621 divákov 

Zostavy:

Ružomberok: M. Nikolič - P. Maslo, Greššák, G. Adamovič, M. Janec - Zreľák, Zošák, Martin Nagy (89. L. Lupták) - Ďubek (90.+ Serečin) - Tawamba - Lačný (61. Almaský)

Banská Bystrica: Rodinger - Podstavek, Nosko, Dionatan Teixeira - Faško - M. Turňa, Brašeň, Považanec (77. Chrien), B. Ľupták (85. S. Savič) - Pavol Jurčo, Peňaška (80. Šovčík) 

Od začiatku sa hralo obojstranne s veľkým nasadením. Mužstvá kládli dôraz najmä na ofenzívu, ale pozorné obrany dokázali eliminovať každý náznak vážnejšej šance. Po 20 minútach mal dovtedy najväčšiu príležitosť Ružomberka staronový domáci hráč Lačný, jeho pokus zblízka však stihol zblokovať jeden zo zadákov Banskej Bystrice. V 32. min zasvietila iskrička nádeje na strane hostí, hlavička Ľuptáka z hranice malého vápna však skončila len na bočnej sieti. Zakrátko podnikol kolmý výpad Jurčo, gólman MFK Nikolič však vytiahol reflexívny zákrok. V 41. min sa diváci dočkali pravého futbalového korenia: Zreľák v behu našiel centrom Lačného, ktorý umiestnenou strelou otvoril skóre - 1:0.

Druhé dejstvo sa začalo v réžii Banskobystričanov, ich dve možnosti v tesnom slede boli viac než sľubné. Vzápätí na druhej strane pálil z diaľky Ďubek, ale trafil len do náručia brankára Rodingera. V ďalších fázach to bol zväčša iba medzišestnástkový futbal. Viac času bola lopta na kopačkách "vojakov". V 75. min prišli chvíle Liptákov. Ďubekovu delovku z 20 m Rodinger vyrazil pred číhajúceho striedajúceho Almaského, ktorý pohodlne zvýšil na 2:0. Šesť minút pred naplnením riadneho hracieho času udrel blesk z jasnej oblohy: odrazená lopta sa dostala pred Pavla Jurča a jeho umiestnená strela znamenala kontaktný gól hostí. Záverečná snaha Dukly o vyrovnanie však už nepriniesla efekt. 

Hlasy:

Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Derby prinieslo výborný futbal. Väčšinu času sme mali prevahu. Keď sme viedli 2:0, už sme mali zápas dohrať v pohode. To, že sa tak nestalo, je vlastne jediné negatívum na našom výkone. Získali sme tri body a to je najpodstatnejšie."

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Bol to absolútne vyrovnaný zápas. O výsledku rozhodol väčší dôraz a odvaha v šestnástke na strane súpera. Mali sme dosť šancí aspoň na remízu. Vážim si, že chlapci to ani za nepriaznivého stavu nevzdali a bojovali až do konca."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok