Košice zdolali Nitru

SITA, TA3
27.7.2013 20:01

Po pomalšom rozbehu oboch tímov sa do tempa skôr dostali domáci, ale vyvstala z toho len nepresná hlavička Bukatu, ktorá tesne minula konštrukciu súperovej bránky. Brankár Nitry Chudý neinkasoval ani po Dudovom odvážnom prieniku v 22. min.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 3. kolo - sobota:

MFK Košice - FC Nitra 4:2 (1:1)

Góly: 29. Sekulič, 51. Pačinda, 56. Viazanko, 73. O. Duda - 40. a 90. H. Benčík, ŽK: 52. Pačinda, 80. O Duda - 16. M. Kolmokov, 16. Kaspřák, 27. V. Gajdoš, 54. Hála, 57. Šmehyl, rozhodovali: Trutz - T. Somoláni, Kubačka, 1895 divákov 

Zostavy:

Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Kavka, Bašista, Sekulič - Bukata (58. Skvašík), Šinglár (77. Korijkov) - Viazanko, O. Duda, Pačinda (70. Trebuňák) - Haskič

Nitra: M. Chudý - Hála, Kaspřák, M. Kolmokov, Mičic - Šimončič - Ivančík (65. E. Le Giang), Šmehyl (57. Turčák), V. Gajdoš, Cléber - H. Benčík 

Po pomalšom rozbehu oboch tímov sa do tempa skôr dostali domáci, ale vyvstala z toho len nepresná hlavička Bukatu, ktorá tesne minula konštrukciu súperovej bránky. Brankár Nitry Chudý neinkasoval ani po Dudovom odvážnom prieniku v 22. min. V 29. min gólman hostí nezasiahol pri centri Dudu a Sekulič otvoril skóre - 1:0 pre Košičanov. Nitrania sa následne usilovali vyrovnať, svoje úsilie korunovali v 40. min gólovou hlavičkou Benčíka po rohu Clébera - 1:1. Pred odchodom do šatní sa ocitol za chrbtom nitrianskej obrany Viazanko, ale sám pred Chudým trafil len bočnú sieť.

Po návrate zo šatní východniari začali aktívnejšie. Často sa dostávali na dostrel a už v 51. min po nádhernej spolupráci Šinglára, Viazanka a Pačindu posledný menovaný hlavou trafil a posunul domácich znovu do vedenia - 2:1. Navyše, po piatich minútach práve Pačinda prevzal loptu na polovici ihriska, prenikol po strane až k bránkovej čiare, našiel odtiaľ Viazanka a ten zvýšil na 3:1. V 73. min pridal štvrtý gól Duda po peknom sóle. V závere najprv hosťujúci Turčák trafil brvno, potom ho napodobnil domáci Skvašík a záverečné slovo mal Benčík, ktorý aspoň kozmeticky prikrášlil výsledok z pohľadu Nitry. 

Hlasy:

Jaroslav Galko (tréner Košíc): "Šesť gólov v ligovom stretnutí je síce pekná vizitka, ale bol to iba priemerný výkon z oboch strán. Niekoľko zbytočných chyb po našom úvodnom góle zapríčinilo, že sme do šatní išli za nerozhodného stavu. Našťastie sme po prestávke využili hrúbky nitrianskej defenzívy."

Ladislav Šimčo (tréner Nitry): "Bolo to priemerné stretnutie. Dovedna šesť gólov je síce pozitívum, ale štyri z nich do našej siete ma sklamali. Inkasovali sme po chybách, dostali sme sa do herného kŕča. Musíme postupovať krok po kroku. Tým prvým malým krôčikom je fakt, že sme konečne skórovali. Čaká nás veľa prace v defenzíve."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok