Straňovský podal pomocnú ruku novozámockému Štartu

TA3 SITA
25.7.2013 22:24

Slovenský hádzanársky reprezentant Martin Straňovský opäť dokázal, že je nielen veľký športovec, ale aj človek, ktorému záleží na osude materskému klubu. Dvadsaťsedemročný krídelník FC Barcelona sa v súčasných náročných ekonomických časoch a po zmenách v klubových štruktúrach rozhodol pomôcť HC Štart Nové Zámky, v ktorom vyrástol a naučil sa hádzanárskemu umeniu.

Napriek tomu, že rodné mesto opustil v roku 2005 a už deviatu sezónu bude pôsobiť v Španielsku (najskôr sedem rokov v Leóne, od vlaňajška v Barcelone), sa neotočil klubu chrbtom. "Martin sa po niekoľkých rokoch stal opäť členom nášho klubu aj s oficiálnym členským preukazom. Zaplatením členského príspevku ukázal, že mu osud Štartu nie je ľahostajný. Všetci, čo robíme okolo novozámockej hádzanej, si to nesmierne vážime," uviedol pre agentúru SITA nový prezident HC Štart Nové Zámky Róbert Rudinský.

Pomoc mladšieho z bratov Straňovských (starší Tomáš je hráčom i manažérom HC Štart) je však širšieho charakteru. Stane sa jedným z prvých sponzorov po nedávnych zmenách v klube. "Postará sa o výstroj, teda nielen dresy, minimálne pre družstvo mužov. V rokovaní je aj to, že by vo forme dresov zasponzoroval aj kategórie žiakov a dorastencov. Je jedným z prvých ľudí, ktorí pomoc nielen prisľúbili, ale dali jej aj reálnu podobu," prezradil R. Rudinský.

Hádzanári Nových Zámkov sa pripravujú na nadchádzajúci extraligový ročník v domácich podmienkach. Na ich tréningoch sa zúčastňuje aj hráč hviezdnej Barcelony. "Martin začal doma s individuálnou prípravou a na večerných tréningoch sa zúčastňuje s našimi chalanmi. Berieme to ako motiváciu najmä pre mladých hráčov, ktorí ho vnímajú ako svoj vzor a hádzanársky idol z veľkoklubu. Teraz majú možnosť s ním trénovať," dodal šéf klubu k pomoci M. Straňovského aj v nehmotnej podobe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok