Slovan sa do tretieho kola LM nepozrie, Razgradu podľahol rozdielom triedy

TASR TA3
24.7.2013 21:44

Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v stredajšej odvete 2. predkola Ligy majstrov 2013/2014 na pôde bulharského šampióna Ludogorca Razgrad 0:3. Keďže v prvom stretnutí pred týždňom v Bratislave vyhrali "belasí" len 2:1, nepostúpili do 3. predkola LM.

Ludogorec Razgrad - Slovan Bratislava 3:0 (2:0)
Góly: 3. Stojanov, 12. a 78. Abalo, ŽK: Stojanov, Bezjak, Abalo, Moti - Halenár, Gorosito, Žofčák, Soumah. Rozhodoval: Bergonzi (Tal.), 6000 divákov
/prvý zápas 1:2, postúpil Razgrad/

Zostavy a striedania:
Razgrad: V. Stojanov - Caicara, Mäntylä, Moti, Minev - Zlatinski, Djakov - Abalo (83. Alexandrov), Marcelinho (62. Espinho), I. Stojanov (72. Bakalov) - Bezjak
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Kolčák, Gorosito, Josimov - Jakúbek (76. Soumah), Kladrubský - Peltier (71. Fořt), Žofčák, Milinkovič - Halenár

Priebeh stretnutia:
Domáci skórovali hneď z prvej akcie. Caicarov center z pravej strany preletel až k Stojanovovi a jeho volej zapadol k bližšej žrdi - 1:0. Bulharský tím využíval krídelné priestory a za obranu Slovana sa dostával aj po kolmých prihrávkach.

V 10. minúte ešte Bezjak nepreloboval Putnockého, ale o dve minúty neskôr si na Caicarovu kolmicu nabehol Abalo a z uhla po zemi prestrelil brankára Slovana - 2:0. "Belasí" sa počas úvodného polčasu k ničomu nedostali a v defenzíve pôsobili nekompaktne, v ofenzíve bezradne. Naopak, domáci mohli zvýšiť svoj náskok, ale Marcelinhovho gólového koníka reflexívne vyrazil Putnocký a hlavička Slovinca Bezjaka tesne minula bránu.

V 50. minúte zahrali domáci signál z priameho kopu, keď Djakov našiel lobom Stojanova, ale jeho pokus skončil na hornej časti brvna.  Slovanisti ani po zmene strán nič nevymysleli. Nedokázali dlhšie podržať loptu, na bránu prakticky nevystrelili a celkovo sa na zvrat nezmohli. Futbalisti bulharského tímu hrali to, čo potrebovali.

Napriek tomu, že z tempa po hodine poľavili, priebeh duelu kontrolovali. V 70. minúte Mäntylä nevyužil čistú gólovú šancu, keď Putnocký loptu vykopol, ale o osem minút neskôr po rýchlom brejku dal Abalo svoj druhý gól v zápase - 3:0. V samotnom závere Bakalov neskóroval ani zoči-voči gólmanovi Slovana, Minevovu strelu zastavila žrď Putnockého brány.

Hlasy po zápase:

Samuel Slovák, tréner Slovana: "Gratulujem Razgradu k zaslúženému postupu. My sme prehrali tento zápas a aj postup v prvých pätnástich minútach, v ktorých súper strelil dva góly a dostal sa na koňa. Chceli sme po prestávke streliť kontaktný gól a doviesť zápas aspoň do predĺženia, ale neboli sme dostatočne aktívni smerom dopredu."

Juraj Halenár, útočník Slovana: "Súper nás vyzliekol donaha, dnes to bol z našej strany veľmi slabý výkon, ktorý si neviem vysvetliť. Hrali sme veľmi slabo, naozaj neviem, kde sme boli mysľou v prvých pätnástich minútach. Som veľmi sklamaný z nášho výkonu."

Matúš Putnocký, brankár Slovana: "Neukázali sme toho veľa a sme sklamaní z toho, čo sme predviedli. Druhému gólu možno predchádzal ofsajd, ale musím si to pozrieť zo záznamu. Za stavu 0:2 sme vyšli z obrany, ale nedarila sa nám hra a nevystrelili sme na bránu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok