Thorpe poctivo trénuje, nezavrhol štart v Riu

TASR
24.7.2013 11:13

Legendárny austrálsky plavec Ian Thorpe nevylúčil svoj štart na najbližších olympijských hrách v Riu de Janeiro 2016 napriek tomu, že sa nedokázal kvalifikovať na vlaňajšie OH v Londýne.

Thorpe poctivo trénuje, nezavrhol štart v Riu
SITA

Päťnásobný olympijský šampión, ktorý na OH debutoval v roku 2000 v Sydney ako tínedžer a počas Hier v Riu bude mať takmer 34 rokov, začal pod vedením Rusa Gennadiho Tureckého opäť s tréningom. "Ak mám byť úprimný, cítim sa už dosť starý. Ohľadne najbližšej olympiády som zatiaľ nespravil žiadne rozhodnutie. Chlapci ako Alexander Popov však dokázali, že je možné súťažiť na solídnej úrovni aj po tridsiatke. Opäť som v tréningovom procese, uvidíme, ako sa veci vyvinú," povedal pre News Ltd Thorpe, ktorý vyhral 11 titulov na majstrovstvách sveta a v dobách najväčšej slávy vytvoril 13 svetových rekordov.

Thorpe nečakane ukončil kariéru v novembri 2006, keď ako dôvod uviedol chýbajúcu motiváciu. Vo februári 2011 ohlásil svoj návrat do súťažného diania, na národnom šampionáte však "vybuchol" a nedokázal sa kvalifikovať na OH v Londýne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok