Isinbajevová po MS v Moskve ukončí kariéru

TASR
24.7.2013 09:19

Držiteľka svetového rekordu v skoku o žrdi Jelena Isinbajevová z Ruska plánuje po majstrovstvách sveta v Moskve (10. - 18. augusta) ukončiť aktívnu kariéru. Tridsaťjedenročná atletická hviezda to povedala ruským médiám po zisku domáceho titulu, ktorý na štadióne v Lužnikách získala výkonom 475 cm.

Isinbajevová po MS v Moskve ukončí kariéru
SITA

Isinbajevová tak oproti predchádzajúcim vyhláseniam už nechce súťažiť až do olympijských hier v Riu. "Na svetovom šampionáte moja kariéra stopercentne skončí. Tu som získala svoj prvý titul a tu to aj všetko vyvrcholí. Bude to pre mňa nostalgický moment a ja sa pokúsim predviesť všetko, čo viem," uviedla Isinbajevová, ktorá v roku 1998 v Moskve odštartovala svoju úspešnú medzinárodnú kariéru triumfom na Svetových hrách mládeže.

O sedem rokov neskôr ako prvá žena v histórii prekonala magickú päťmetrovú hranicu, svetové maximum celkovo vylepšila 28-krát a posunula ho až na 506 cm. Dokopy získala dva tituly majsterky sveta (2005 a 2007), olympijské zlato v Aténach 2004 a Pekingu 2008, vlani v Londýne skončila na treťom mieste. V tohtoročných tabuľkách je tretia výkonom 478 cm.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok