Barcelona potvrdila Martina ako nového trénera

TA3 SITA
23.7.2013 19:36

FC Barcelona má nového trénera. Kormidelníkom jedného z najslávnejších futbalových klubov na svete bude Argentínčan CHERARDO Martino. S vedením blau granas sa dohodol na 2-ročnej zmluve.

Barcelona potvrdila Martina ako nového trénera
SITA

Kormidelník prezývaný "Tata" je rodákom z Rosaria, odkiaľ pochádza aj súčasný najlepší futbalista planéty a už aj jeho zverenec Lionel Messi. Naposledy viedol argentínsky klub Newell's Old Boys, s ktorým získal v uplynulej sezóne ligový primát. Martino bol v rokoch 2006 až 2011 trénerom paraguajskej reprezentácie, na MS 2010 v Juhoafrickej republike dosiahol víťazstvo v základnej F-skupine proti Slovensku (2:0). Martino bude v Barcelone štvrtým argentínskym trénerom po Roquem Olsenovi, Heleniovi Herrerovi a Césarovi Luisovi Menottim. Bývalý ofenzívny stredopoliar nastúpil počas svojej hráčskej kariéry za Newell's Old Boys na 488 ligových zápasov.

Tito Vilanova ukončil svoje pôsobenie na lavičke FC Barcelona pre pretrvávajúce problémy s rakovinou slinných žliaz. Prezident "blaugranas" Sandro Rosell to potvrdil na piatkovej tlačovej besede. Viaceré španielske médiá na čele s televíziou Antena 3 referovali, že Vilanovovi sa vrátila zákerná choroba.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok