Vedci vyzývajú Bánovčanov na pomoc pri zistení účinkov zemetrasenia

TASR TA3
22.7.2013 11:04

Krátko po 22.00 h večer 20. júla zaznamenali obyvatelia Bánoviec nad Bebravou, Valaskej Belej (okres Prievidza), Uhrovca (okres Bánovce nad Bebravou) a Nitrianskych Sučian (okres Prievidza) krátke zemetrasenie. Zemetrasenie s lokálnym magnitudom 2,5 potvrdil aj Geofyzikálny ústav Slovenskej akadémie vied (SAV) v Bratislave

Vedci vyzývajú Bánovčanov na pomoc pri zistení účinkov zemetrasenia
SITA

Geofyzikálny ústav Slovenskej akadémie vied (SAV) vyzýva občanov, ktorí 20. júla pocítili alebo pozorovali účinky zemetrasenia v Bánovciach nad Bebravou a ich okolí, aby vyplnili makroseizmický dotazník.

Ako uviedla Miriam Kristeková, vedúca oddelenia seizmológie Geofyzikálneho ústav SAV, dotazník môžu obyvatelia vyplniť buď priamo na webovej stránke www.zemetrasenia.sk, prípadne si ho môžu z webovej stránky stiahnuť a vyplnený poslať na e-mailovú adresu geofseis@savba.sk. "Občanov, ktorí nemajú prístup na internet, prosíme, aby sa ohlásili telefonicky, v pracovné dni od 8.00 do 16.00 h, na číslach 02/5477 5280, 02/594 0611. Alebo písomne na adresu Geofyzikálny ústav SAV, Dúbravská cesta 9, 845 28 Bratislava. V takom prípade im pošleme tlačenú verziu makroseizmického dotazníka," doplnila.

Kristeková zároveň upozornila, že všetky informácie o zemetrasení sú veľmi dôležité pre skúmanie seizmickej aktivity a účinkov zemetrasení na území Slovenska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok