Trenčín vyhral nad Skalicou vysoko 5:2

TA3, SITA
18.11.2011 22:33

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)

Dravosť a chuť v zápase uspieť sa prejavila od začiatku u oboch celkov. Lepšie začali hostia, keď sa gólom spoza bránky v 3. min z hokejky Mikulu ujali vedenia 1:0. Odpoveď mohla prísť už o minútu, keď Školiak nepresne vystrelil. V polovici tretiny vypracoval Pálffy sľubnú akciu, ktorú však Vyrúbalík nedokázal premeniť. V 14. min prišlo pre domácich vytúžené vyrovnanie pri presilovke o dvoch hráčov. Hostia sa však ihneď vrátili do hry a Šťastný po Lakosilovom vyrazení puku opäť strhol vedenie na ich stranu - 2:1.


Druhé dejstvo pokračovalo v rýchlom tempe. Trenčania zatlačili na súpera a po rozohrávke v útočnej tretine okamžite vypálil Filo, ktorý trafil žŕdku, no Kopecký sa už postaral o úspešné dorazenie. Štvrtý gól hostí prišiel po ukážkovej spolupráci Sojčíka, Fila a Chovana, keď Sojčík strelou do prázdnej bránky zvýšil vedenie hostí už na hrozivých 4:1. V 34. min Hiadlovského v trenčianskej bránke domáci doslova zasypali spŕškou striel, no ten si dokázal s ťažkou situáciou poradiť. Strela Hrušku pod hornú žŕdku v závere druhej časti dostala domácich späť do zápasu. Prvá polovica tretej tretiny bola bez výraznejších akcií. Na oboch stranách boli najlepšími hráčmi brankári. Napriek snahe sa hráčom Skalice nedarilo presadiť sa a Trenčín si dokázal udržať priaznivý výsledok, dokonca bol aktívnejší. V záverečných minútach sa hostia sústredili najmä na obranu a v poslednej minúte pri zúfalej snahe domácich a ich hre bez brankára ešte zvýšili vedenie.

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
Góly: 14. R. Školiak (Pálffy, Šmach), 38. J. Hruška (Pálffy, R. Školiak) - 3. O. Mikula, 16. A. Šťastný (Martin Chovan, Sojčík), 27. P. Kopecký (T. Melichárek, M. Filo), 30. Sojčík (M. Filo, Martin Chovan), 60. O. Mikula (Sojčík)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Jonák - Bundil, Kacej, 2814 divákov

Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Šmach, I. Jankovič, Kloz, Bučka, Gula, Karlíček, Magusin - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Obdržálek, Lušňák, T. Višňovský - Klejna, M. Šátek, Holovič - Štepán, R. Konečný, J. Jurík
Trenčín: Hiadlovský - Martin Chovan, Trefný, Hlubuček, Gabriš, Bobček, Bednár - T. Melichárek, P. Kopecký, M. Filo - O. Mikula, A. Šťastný, Sojčík - Tybor, R. Tvrdoň, M. Daňo - Koložváry, Lalkeš


Peter Oremus (tréner Skalice): "Samozrejme, že nie sme spokojní s výsledkom. Boli sme pomalí, chýbal nám pohyb a agresívna hra. Nezvládli sme zápas najmä v defenzíve."
Dušan Gregor (tréner Trenčína): "V súčasnosti máme problémy so zostavou. Na hráčoch, ktorí nastúpili, bolo vidieť veľkú zodpovednosť. Splnili sme do bodky, čo sme si povedali. Dokázali sme veľa strieľať a presadili sme sa."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok