Martin vyhral na Nitrou 2:1

SITA
18.11.2011 22:30

MHC Mountfield Martin - HK Nitra 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Martin vyhral na Nitrou 2:1

Martin začal zápas veľmi opatrne. Prvú šancu mal v 4. min hosťujúci Barinka, ktorý sa od bočného mantinelu rútil sám na domáceho brankára, ale ten jeho strelu zneškodnil. Na opačnej strane "kosačky" vyskúšali postreh Šimbocha v 10. min, ale Škodov pokus bol pre hostí neškodný. Onedlho na to mala Nitra možnosť na skórovanie, keď hrala 85 sekúnd presilovku o dvoch hráčov, ale Hrnka v tutovke nezasunul puk do siete. Potom domáci zvýšili aktivitu a odmenou im bol vedúci gól z hokejky Škodu v 19. min, ktorý v presilovke strelou švihom prekvapil Šimbocha - 1:0.


Na začiatku druhej tretiny Martin kontroloval vývoj a spoliehal sa na protiútoky. V 24. min Škumát v dobrej pozícii minul puk a o pár sekúnd neskôr Themárovu strelu zlikvidoval Šimboch. V 30. min sa pekne uvoľnil Šišovský, ale gólman Nitry bol znovu pozorný. Hostia postupne zvyšovali obrátky a v 31. min mohlo byť vyrovnané. Šumichrast dostal kolmicu na domácu modrú čiaru a išiel sám na Šimka. Ten v súboji zoči-voči na dvakrát zahanbil strelca. Nitra bola naďalej iniciatívnejšia, ale hostia boli z domáceho brankára zúfalí. Nakoniec mohol vedenie Martina zvýšiť Ižvolt, ale v 39. min mu pokazil radosť strážca nitrianskej svätyne Šimboch. Pred treťou tretinou tak bolo všetko otvorené.


V 45. min sa Martin počas svojej presilovky zahrával s ohňom, po sérii chýb mal šancu Fojtík, ktorý si však v koncovke vylámal zuby na skvelom Šimkovi. Veľmi dôležitý druhý poisťovací gól strelili domáci v 47. min, keď Važan dorazil Markovičovu strelu - 2:0. O dve minúty neskôr "zasvietil" po Vartovníkovej jedovatej strele Šimbochov semafor. Nitra napokon zápas zdramatizovala. V 54. min Hrnka zblízka strelil kontaktný gól a v 58. min nevyužil vďaka Šimkovej duchaprítomnosti obrovskú šancu Podstavek. Záver bol nervydrásajúci. Hostia sa síce nezmohli na power-play, ale v záverečných sekundách mohli predsa len vyrovnať, lenže Valčák v situácii tesne pred martinským brankárom stratil rovnováhu. Hostia sa dožadovali trestného strieľania, ale rozhodca mal iný názor, a tak si Martin pripísal na svoje konto piate víťazstvo za sebou.

MHC Mountfield Martin - HK Nitra 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Góly: 19. Škoda (Kriška), 47. Michal Važan (J. Markovič) - 54. Hrnka (G. Saliji, P. Barinka)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše Valčák (Nitra) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: R. Lauff - Smrek, M. Korba, 2131 divákov

Martin: M. Šimko - L. Kozák, Martin Výborný, Zukal, Rúfus, Matejka, Hriňa, Brcko, Drgoň - J. Markovič, Galamboš, Michal Važan - Macejka, Miroslav Ižvolt, Sobota - Kriška, Škoda, Šišovský - Themár, Vartovník, Škumát
Nitra: Šimboch - M. Hruška, Árvay, Rais, M. Bača, K. Grman, Kružík, J. Polák, König - P. Barinka, Hrnka, Korhoň - S. Saliji, T. Chrenko, Podstavek - G. Saliji, Valčák, Fojtík - Šumichrast, Uhnák, Klíma

Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Upozorňoval som hráčov, že posilnená Nitra nebude ľahkým súperom, čo sa aj potvrdilo. Spokojný som s výsledkom, nie však s hrou, lebo sme urobili veľa chýb. Aby to hráčom neuškodilo, mali by zabudnúť na sériu piatich víťazných zápasov. Dúfam, že budeme úspešní aj v nasledujúcom stretnutí."
Ján Jaško (tréner Nitry): "Chlieb sa lámal počas našej dvojnásobnej presilovky v prvej tretine. Vtedy sme mali ísť do vedenia, ale namiesto toho sme o niekoľko minút neskôr inkasovali. Snahu hráčom nemôžem vytknúť, ale strelecky sa trápili a náš gól prišiel trochu neskoro. Záver bol na smiech..."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok