Trnava rozhodla o svojom víťazstve v priebehu dvoch minút

SITA TASR
21.7.2013 20:29

Trnavčania začali na svojom štadióne proti Trenčanom bez rešpektu. Premiéra trénera Juraja Jarábka na trnavskom štadióne mohla začať rozprávkovo, keď už v 1. min po zrazenom centri Grabeža lopta opečiatkovala brvno Volešákovej bránky.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 1. kolo - nedeľa:

FC Spartak Trnava - AS Trenčín 2:1 (0:0)

Góly: 54. Mikovič, 57. R. Procházka - 75. Fanendo Adi, ŽK: 28. Janečka, 67. Vlasko, 68. Grabež - 27. Rodríguez da Silva, 56. Van Kessel, 84. Fanendo Adi, ČK: 2. K. Kuzma (za hrubý faul) - 32. Baéz (za hrubý faul), 84. Fanendo Adi (za dve žlté karty), rozhodovali: Chmura - E. Weiss, Ádám, 3 350 divákov 

Zostavy:

Trnava: Rusov - E. Sabo, Martin Tóth, Janečka, Grabež - Štepanovský (62. Vlasko), R. Procházka, K. Kuzma, J. Chovanec - Hodek (82. Maruško), Mikovič (71. M. Vyskočil)

Trenčín: Volešák - Bero, Rodríguez da Silva, Kleščík, R. Mazáň - Mondek, Baéz, Holúbek, William, Van Kessel (59. Frimmel) - Malec (60. Fanendo Adi)

Už v druhej minúte sa na ihrisku začervenalo, keď novic v trnavskom drese Kuzma uvidel za faul na Baéza červenú kartu. Tréner Jarábek musel po nečakanom "hendikepe" preskupiť rady na ihrisku. Prvá pätnásťminútovka patrila "červeno-čiernym", potom sa prebudili i Trenčania. Prvá lopta do priestoru trnavskej bránky letela v 17. min z hlavy Maleca. V 22. min sa rútil sám na bránku súpera Mikovič, ale Volešák svojich podržal. V 32. min sa fanúšikovia Spartaka tešili, akoby domáci strelili úvodný gól, ale to sa iba na ihrisku vyrovnali sily. Tentokrát predčasne putoval pod sprchy Trenčan Baéz. V 41. min pekne prenikol po ľavej strane Grabež, ale jeho prízemný, strieľaný center smerujúci do päťky na Hodeka, zastavil Rodríguez da Silva. V 45. min mal úvodný gól zápasu na kopačke Trnavčan Mikovič, po centri Janečku z ľavej strany si loptu zbytočne spracoval a následný pokus Volešák vyrazil na rohový kop.

Trnavčania nastúpili do druhého dejstva nátlakovo a bojovne. Domáci hnaní solídnou diváckou kulisou sa urputne snažili o úvodný gól, ktorý prišiel v 54. min. Mikovič sa pohral s tromi trenčianskymi obrancami a utešenou strelou otvoril skóre duelu. O tri minúty neskôr sa Trnavčania tešili opäť, keď Štepanovský centrom do pokutového územia našiel Procházku a ten hlavičkou k pravej žrdi nedal Volešákovi šancu. V 75. min Trenčania po individuálnej akcií Fanenda Adiho znížili, keď z hranice pokutového územia prízemnou strelou k pravej žrdi nedal nigérijský legionár Rusovovi šancu a uzavrel gólový účet stretnutia.

Hlasy:

Juraj Jarábek, tréner Spartaka: "Dnešný futbal splnil moje očakávanie, obe mužstvá sa ukázali vo výbornej forme. Po vylúčení Kamila Kuzmu sme nespanikárili, hoci sme hrali oslabení. V druhom polčase sme fantasticky vstúpili do zápasu. V krátkej dobe sme dali dva góly a škoda, že sa nám nepodarilo pridať aj tretí. Trenčania znížili nepriaznivý stav a napriek tomu sme uhrali dôležité víťazstvo. Chlapcom musím poďakovať za bojovný a poctivý výkon."

Ľuboš Nosický, tréner Trenčína: "V dnešnom stretnutí bolo veľa dôležitých momentov. V početnej výhode sme nehrali to, čo sme schopní a v prvom polčase sme mali rozhodnúť. Nevyšiel nám začiatok druhého polčasu, no po inkasovaní dvoch gólov sme znížili, čo považujem za určité pozitívum. Čo sa týka vylúčenia Adiho, musím si pozrieť, čo sa vlastne udialo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok