Z opatrnej hry oboch mužstiev viac vyťažila Žilina

SITA TASR
21.7.2013 20:18

Pri návrate Corgoň ligy na Žitný ostrov DAC privítal Žilinu, proti ktorej sa pred 14 mesiacmi rozlúčil s najvyššou súťažou. Pred solídne zaplnenými tribúnami a letnom počasí začali obe mužstvá opatrne.

Z opatrnej hry oboch mužstiev viac vyťažila Žilina
TASR

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 2. kolo - nedeľa:

FK DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 0:1 (0:1)

Gól: 43. Piaček, ŽK: 82. M Sedlák - 32. Jelič, 80. Piaček, 87. T. Hučko, rozhodovali: Samotný - Mókoš, Bóllo, 3899 divákov 

Zostavy:

Dunajská Streda: Fišan - Beňo, Huber, Peter Majerník, M. Sedlák - Hodúr (84. Boya), Velický - E. Ujlaky, Fodrek, Antunovič (64. Obžera) - Szarka (69. M. Dian)

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, T. Hučko - Pečovský - T. Majtán, Paur (90.+ Mravec), Pich (74. J. Mihalík) - Škvarka, Jelič (59. Guba)

Hostia postupne prebrali opraty zápasu. V 6. min Peter Majerník z hranice šestnástky namieril nad. Na druhej strane na rohový kop najvyššie vyskočil Majtán a jeho hlavičku k žrdi bravúrne vyrazil Fišan. V 18. min unikol po pravom krídle Mabouka, z jeho centra Škvarka volejom vypálil nad. Domáci pohrozili priamym kopom Fodreka, pri ktorom vytiahol efektívny zákrok žilinský brankár. V 43. min hostia vytiahli nacvičený signál, Škvarka poslal center z rohového kopu na hranicu päťky a Piaček hlavou prekonal Fišana - 0:1.

V druhom polčase sa hostia zamerali na udržanie náskoku. Domáci mali optickú prevahu, dlho však neviedla k ohrozeniu bránky súpera. Až v 72. min sa striedajúci Dian vrhol do Fodrekovho centra a hlavičkoval tesne vedľa. Po tomto momente sa aj hostia prebrali. Guba vo vyloženej šanci prestrelil, Majtán aj Hučko hlavou mierili vedľa a peknú kombináciu zakončil nepresnou strelou Škvarka. V 79. min sa Fodrekov roh odrazil k Obžerovi, ten si urobil priestor na strelu a trafil len tesne vedľa. Žilinčania získali na ihrisku súpera cenné tri body.

Hlasy:

Mikuláš Radványi, tréner DAC: "Žilina ukázala svoju silu, ale nejakú výraznejšiu prevahu nemala. Mojim hráčom nemám čo vyčítať, dali do zápasu všetky svoje sily. Ale stačilo to iba na ustráženie chudobného víťazstva súpera."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Bol to zaujímavý a bojovný zápas, v ktorom vďaka oduševnenému výkonu mojich hráčov sme dokázali vyhrať. Mali sme však šance aj na výraznejšie víťazstvo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok