Najvážnejším kandidátom na trénera Barcelony je Luis Enrique

SITA, TASR
21.7.2013 15:05

Novým trénerom španielskeho futbalového klubu FC Barcelona by sa po odstúpení Tita Vilanovu zo zdravotných dôvodov mal stať štyridsaťtriročný kouč Luis Enrique. Heynckes vylúčil pôsobenie na lavičke FC Barcelona.

Najvážnejším kandidátom na trénera Barcelony je Luis Enrique
SITA

Novým trénerom španielskeho futbalového klubu FC Barcelona by sa po odstúpení Tita Vilanovu zo zdravotných dôvodov mal stať štyridsaťtriročný kouč Luis Enrique. Informáciu priniesla agentúra dpa.
V nedeľňajšom vydaní španielského denníka Mundo Deportivo sa na titulnej strane objavila správa, že bývalý tréner talianskeho AS Rím je najvážnejším kandidátom na post trénera katalánskeho klubu do novej sezóny. Prezident španielského šampióna Sandro Rosell sa vyjadril, že meno nového trénera chce vysloviť najneskôr v pondelok.

Luis Enrique pôsobil v Barcelone ako hráč osem rokov, počas ktorých nastrieľal v 207 zápasoch 73 gólov. V minulej sezóne trénoval AS Rím, pred začiatkom nasledujúceho futbalového ročníka sa dohodol na spolupráci s účasníkom Primera division Celtou Vigo.

Heynckes vylúčil pôsobenie na lavičke FC Barcelona

Bývalý tréner futbalistov nemeckého Bayernu Mníchov Jupp Heynckes odmietol špekulácie, podľa ktorých by mal byť novým trénerom FC Barcelona. Na lavičke "blaugranas" v piatok skončil doterajší kouč Tito Vilanova pre pretrvávajúce problémy s rakovinou slinných žliaz. Šesťdesiatosemročný Nemec po uplynulej sezóne, v ktorej s Bayernom získal cenné treble, ukončil kariéru.

"Myslím si, že je nemožné, aby som pracoval v novom klube po mojom pôsobení v Bayerne Mníchov. Stále budem mať čo robiť, mám koníčky, športujem, mám domáce zvieratá a záhradu, ktorá ma zamestnáva. Rozumiem signálom môjho tela. Cítim sa dobre a chcem mať nejaký čas pre seba," povedal pre nemeckú televíziu Sky Sports Heynckes.

Aj bývalý hráč Barcelony a momentálne kormidelník Feyenoordu Rotterdam Ronald Koeman vylúčil pôsobenie na Camp Nou. "Vôbec som na to nepomyslel. Viac sa zaujímam o zdravotný stav Vilanovu. Kto bude novým koučom? Neviem, so mnou to nemá nič spoločné," uviedol 50-ročný Holanďan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok