Nagyovú prepustili z väzby, vyzdvihol si ju Nečas

TA3 TASR
19.7.2013 11:03

Krajský súd v Ostrave vyhovel sťažnosti Jany Nagyovej a prepustil ju z väzby. Tvrdí, že neexistuje hrozba, že by na slobode ovplyvňovala svedkov. Spolu s bývalou pravou rukou expremiéra Petra Nečasa budú stíhaní na slobode aj bývalý náčelník Vojenského spravodajstva Ondrej Páleník a bývalý námestník ministra poľnohospodárstva Roman Boček.

Nagyovú prepustili z väzby, vyzdvihol si ju Nečas
ČTK

Český expremiér Petr Nečas prišiel dnes po svoju priateľku Janu Nagyovú pred ostravskú väznicu. Niekdajšiu riaditeľku jeho kabinetu prepustil súd z väzby. Nečas na väzenskom dvore pochválil správanie väzenskej služby, avšak naopak, kritizoval políciu.

Väzbu už opustili aj ďalší obvinení, Ondrej Páleník a Roman Boček, informuje spravodajský server iDNES.cz
"Chcel by som poďakovať členom väzenskej služby za to, ako sa k Jane Nagyovej správali, čo bolo v priamom kontraste so správaním policajtov pri jej zatknutí," povedal bývalý predseda českej vlády na dvore väznice v Ostrave.

Ako vôbec prvý dnes opustil väzbu exriaditeľ Vojenského spravodajstva Ondrej Páleník, o niečo neskôr ho nasledoval bývalý námestník ministra poľnohospodárstva Roman Boček, ktorý bol vo väzbe v Brne. O konci ich väzby rozhodol Krajský súd v Ostrave.

Nagyová, Páleník i Boček boli vo väzbe od polovice júna. Už v utorok opustili väzbu exposlanci Petr Tluchoř, Marek Šnajdr a Ivan Fuksa, ktorých kvôli imunite najvyšší sú vyňal z právomocí orgánov činných v trestnom konaní.
Z aktérov celej kauzy zostáva vo väzbe už len vojenský spravodajca Jan Pohůnek, ktorý sa vzdal práva sťažnosti proti nej. O jeho prepustení rozhodne dnes popoludní olomoucký hlavný prokurátor Ivo Ištvan, poznamenáva webové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok