Organizátori potrestali Frooma 20 sekundami za jedlo

SITA TA3
19.7.2013 08:40

Lídrovi priebežného celkového poradia na cyklistických pretekoch Tour de France Chrisovi Froomovi z tímu Sky naparili organizátori dvadsaťsekundovú penalizáciu za konzumáciu jedla v posledných piatich kilometroch štvrtkovej kráľovskej 18. etapy z Gapu na vrchol Alpe d´Huez, ktorá merala 172,5 km.

Organizátori potrestali Frooma 20 sekundami za jedlo
SITA

Naďalej však zostáva na čele poradia s 4:51 min náskokom pred druhým Albertom Contadorom. Dvadsaťosemročný Froome mal približne štyri kilometre pred cieľom veľké problémy, na pomoc volal aj tímový automobil. Jedlo mu nakoniec priniesol jeho kolega Richie Porte. Froome prišiel vo štvrtok do cieľa na 7. mieste.

"Moje problémy neboli nijakou veľkou tragédiou. Richie Porte bol dnes lepší. Mne došiel cukor, potreboval som niečo zjesť a povedal som mu, nech ide do auta a donesie mi gél. Pred stúpaním sme mali mechanický problém s autom, nemohli sme si nabrať potrebné gély. Potreboval som sa najesť," povedal po pretekoch Froome.

V piatok je na programe 19 etapa, najdlhšia z alpských úsekov, ktoré cyklisti zdolávajú od štvrtka do soboty. Napriek penalizácii Froome zvláda odolávať útokom lídrov tímu Saxo-Tinkoff.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok