Trenčín remizoval v Göteborgu v 1.zápase 2.predkola EL

TASR TA3
18.7.2013 21:23

Slovenský futbalový klub AS Trenčín remizoval vo štvrtkovom prvom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 vo švédskom Helsingborgu s IFK Göteborg bez gólov.

Trenčín remizoval v Göteborgu v 1.zápase 2.predkola EL
SITA

Zverenci trénera Ľubomíra Nosického statočne v ich európskom debute odolávali počas celého duelu mocnému náporu domácich, keď už od 10. minúty hrali bez vylúčeného obrancu Roberta Mazáňa. Majú ale sľubnú pozíciu do odvety, ktorá je na programe v Dubnici budúci týždeň.

1. zápas 2. predkola Európskej ligy 2013/2014:IFK Göteborg - AS Trenčín 0:0
ŽK: A. Johansson - Holúbek, Adi, ČK: 10. Mazáň (Trenčín), rozhodoval: Mazzoleni (Tal.), 4282 divákov.
zostavy a striedania:
IFK Göteborg: Alvbage - Salomonsson, Dyrestam, Jonsson, A. Johansson - Vibe, Haglund, J. Johansson, Larsson (60. Sobralense) - Söder, Hysén
AS Trenčín: Volešák - Mazáň, Ramon, Kleščík, Čögley - Baez - Mondek (71. Mazan), Štefánik (93. Bariš), Holúbek, William (78. Ďuriška) – Adi

Domáci začali veľkým náporom a už v 4. minúte hasil pred Vibenom v šestnástke obranca Mazáň. Potom ale prišiel šok pre hostí, práve Mazáňovi ušiel Vibe, ten ho skosil a rozhodca mu nekompromisne ukázal červenú kartu. Švédi hrali kombinačne, tlačili sa dopredu, skóre mohol otvoriť v 20. minúte Haglund, ale minul.

Veľkú šancu zahodil v 23. minúte jeho spoluhráč Söder, ktorý po peknej kombinácii utekal u uhla na Volešáka sám, ale strieľal veľmi nepresne. Trenčín sa napriek oslabeniu sympaticky snažil a s vypätím odolával snahe IFK. Domáci opäť zatlačili v závere polčasu, v 42. minúte nebezpečne zo šestnástky strieľal A. Johansson, ale Volešák sa vytiahol.

O pár okamihov sa už dostával do veľkej šance Hysén, ale hosťujúci obranca v poslednej chvíli zblokoval. A v 45. minúte nemal Volešák problém ani s Haglundovou strelou. Aj nástup do druhého polčasu domácim vyšiel v aktivite, v 47. minúte to skúsil Haglund. Príležitosť mal v 67. minúte aktívny Söder, no nie a nie trafiť. IFK pridal plyn a prišli veľké šance Hyséna aj Dyrestama, ale Volešák podržal Trenčanov.

V 75. minúte pekne zakombinovali Hysén a Söder, vytvorili čistú šancu Vibemu, ale ten ňou trestuhodne pohrdol. V 77. minúte výborne vystrelil z priameho kopu J. Johansson, ale skvelý Volešák vyrazil na roh. Slovenský klub mohol vypáliť rybník Švédom v 85. minúte, do veľkej šance sa dostal Adi, ale neuspel proti pohotovému brankárovi Alvbagemu.

Zúfalý nápor a bezmocnosť domácich strelcov korunoval v 90. minúte Salomonsson, ktorý napálil loptu len do pravej tyčky. V závere sa hostia ubránili a domácim sa po konečnom hvizde ušiel piskot od 4282 prítomných divákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok