Domáca Žilina zvíťazila aj vďaka odhodlaniu

TA3, TASR
24.9.2011 23:43

Domáci vstúpili do stretnutia s cieľom konečne zvíťaziť pred vlastným publikom a začali výborne.

Domáca Žilina zvíťazila aj vďaka odhodlaniu

MŠK Žilina - FC Nitra 2:0 (2:0)


Góly: 8. Pich, 30. Mráz (z 11 m). Rozhodoval: Leško, ŽK: Majtán - Kaspřák, Hodúr, ČK: 29. Kaspřák (Nitra) po druhej žltej, 2411 divákov.


Zostavy a striedania Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček (52. Štrba), Ondráš, Mráz - Angelovič - Zošák (80. Žilák), Barčík, Deza (61. Gergel) - Pich, Majtán Nitra: Chudý - Kaspřák, Kolmokov, Tóth, Čirik - Gajdoš, Hodúr, Šimončič, Kolár (77. Sloboda) - Šimonek (84. Gajdošík), Rák (34. Harbuľák)

Už v 8. minúte sa po kombinačnej akcii pred pokutovým územím dostal k lopte Róbert Pich a tvrdou i presne mierenou strelou do ľavého horného rohu nedal brankárovi Chudému žiadnu šancu. Bojovný Majtán v 19. minúte nečakane získal loptu pred šestnástkou Nitry a pod tlakom obrancu pálil tesne vedľa Chudého pravej žrde. O tri minúty neskôr si hosťujúci Hodúr zobral loptu a ďalekonosným pokusom spoza šestnástky pálil ponad brvno Krnáčovej svätyne. Bola to vôbec prvá hrozba zo strany Nitranov. Po progresívnej kombinačnej akcii, ktorú v 29. minúte rozbehol pred pokutovým územím hostí Barčík, sa s loptou do šestnástky dostal mladučký Deza, Kaspřák ho musel poslať k zemi a pískala sa penalta. Kaspřák uvidel druhú žltú kartu, a tak musel predčasne opustiť ihrisko, pokutový kop nekompromisne premenil Patrik Mráz - 2:0. Veľkú šancu spálil v 37. minúte Barčík, keď po Zošákovej prihrávke strieľal zvnútra pokutového územia, ale trajektória jeho pokusu smerovala príliš vysoko. V závere polčasu bol dvakrát v streleckej príležitosti Majtán, najprv z pravej strany pálil tesne vedľa, potom z hranice bieleho bodu volejom mieril priamo na brankára Chudého.
Žilina v úvode druhého dejstva prišla o stopéra Piačeka, ktorý odkrivkal za postrannú čiaru, do hry sa tak dostala miestna legenda Zdeno Štrba. V 55. minúte si hosťujúci záložník Gajdoš vyskúšal svoje strelecké schopnosti, spoza šestnástky pálil pekne, ale tesne vedľa. O štyri minúty neskôr to však opäť boli domáci, kto mal obrovskú šancu. Maboukov center z pravej strany hlavou sklepával Majtán, Pich sklzom pred brankárom Chudým neuspel a obrana Nitry potom odpratala loptu na rohový kop. Po ňom sa prezentoval technickou strelou Barčík, Chudý zamrzol a zatriasla sa jeho ľavá žrď. V 65. minúte domáci opäť zakombinovali pred šestnástkou hostí a akciu zakončil tvrdou strelou len pár centimetrov nad brvno Mráz. Zápas sa potom už iba dohrával, v 85. minúte ešte hosťujúci Sloboda pohrozil krížnou prízemnou strelou z veľkého uhla, ktorá lízala Krnáčovu pravú žrď. Pich mohol v samom závere ešte upraviť na rozdiel troch gólov, ale po dobrom pase Mabouku prehral súboj s brankárom Chudým. "Šošoni" si víťazstvom 2:0 zabezpečili po desiatich kolách prvé miesto v tabuľke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok