Sky chce ukončiť dopingové špekulácie, poskytli Froomeove dáta

TASR
18.7.2013 12:54

Tím Sky Pro Cycling poskytol denníku L'Equipe výkonnostné dáta svojho jazdca Chrisa Froomea na šiestich cyklistických pretekoch vrátane prebiehajúcej Tour de France. Britská profesionálna stajňa chce týmto krokom definitívne skoncovať s dopingovými špekuláciami týkajúcimi sa lídra priebežného poradia 100. ročníka TdF.

Sky chce ukončiť dopingové špekulácie, poskytli Froomeove dáta
SITA

Na žiadosť tímu Sky francúzske periodikum nepublikovalo žiadne záznamy o výkonnosti Froomea. Tie obsahujú dáta ukazujúce koľko sily musel vynaložiť britský cyklista pri 18 stúpaniach, zaznamenané sú aj jednotlivé jeho časy na kopcoch.

Redakcia L'Equipe uviedla, že údaje podrobne analyzoval športový vedec, expert v oblasti biomechaniky a zároveň tréner v cyklistickom tíme FDJ.fr Fred Grappe. Ten po detailnom preskúmaní nenašiel u nich žiadne anomálie.
Dáta boli podľa agentúry AP nazhromaždené zo stúpaní na španielskej Vuelte v rokoch 2011 a 2012, na Tour de France 2012 a 2013, tohtoročných pretekoch Critérium du Dauphiné a Tirreno-Adriatico.

Výkony Froomea na tohtoročnej Tour vzbudzujú pozornosť, viaceré médiá upozorňovali na ľahkosť, s akou rodák z Kene vládne na francúzskych cestách. Po úvodnej pyrenejskej etape talianski novinári vypočítali, že Froome dosiahol výkon 446 wattov, čo je len o dva menej ako mal dopujúci Lance Armstrong v roku 2003.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok