Zeman: Vyslaniu Klausovej na Slovensko už nič nebráni

TASR
17.7.2013 12:05

Livia Klausová má podľa českého prezidenta Miloša Zemana zelenú na post veľvyslankyne Česka na Slovensku. "Nič tomu nebráni. Myslím, že so súčasným ministrom zahraničných vecí bude lepšia dohoda než s pánom Schwarzenbergom," povedal denníku Právo Zeman, čím narážal na svoj zásadný spor s bývalým šéfom diplomacie.

Zeman: Vyslaniu Klausovej na Slovensko už nič nebráni
SITA

Informoval o tom dnes český spravodajský server Novinky.cz.

Zeman takisto presadzuje ako veľvyslanca v Moskve europoslanca za KSČM Vladimíra Remka. Premiér Jiří Rusnok ani minister zahraničných vecí Jan Kohout sa obom menám nebránia.

Kohout už aj začal napĺňať svoje slová o personálnych zmenách v pražskom Černínskom paláci, sídle ministerstva zahraničných vecí. V utorok odvolal generálneho sekretára rezortu Jaromíra Plíška a šéfku kabinetu ministra Kateřinu Weissovú.

Vedením kabinetu bol dočasne poverený prvý námestník ministra Jiří Schneider, miesto generálneho sekretára je zatiaľ voľné.

Weissová sa snažila získať post veľvyslankyne v Londýne. Plíšek sa mal stať veľvyslancom na Slovensku.
Na postoch námestníkov zatiaľ zostávajú Schneider, exposlanec ODS Tomáš Dub a diplomatka Veronika Kuchyňová Šmigolová, ktorú Schwarzenberg ako minister v demisii vymenoval do funkcie námestníčky 1. júla. Jej osud je podľa informácií Práva tiež nahnutý.

S nástupom Kohouta sa takisto odblokovali rokovania s Hradom o ďalších veľvyslancoch, uviedli Novinky.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok