Trenčín vysoko zdolal Nitru

SITA, TA3
13.7.2013 20:45

Zápas sa zmenil na trenčiansku exhibíciu i ďalšiu ukážku dynamického útočného futbalu v podaní hráčov AS. Niekoľko desiatok nitrianskych fanúšikov si zrejme trenčiansky štadión pomýlilo s bojiskom a od prvých minút duelu dávalo o sebe vedieť.

Nitrianski "fanúšikovia" sa predviedli

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 1. kolo - sobota:

AS Trenčín - FC Nitra 4:0 (0:0)

Gól: 53., 62. a 72. Fanendo Adi, 48. Štefánik, ŽK: 46. M. Kolmokov (Nitra), rozhodovali: Valášek - R. Sluk, Chládek, 2320 divákov

Zostavy:

Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík, R. Mazáň - Baéz - Mondek, William (71. Frimmel), Štefánik, Holúbek (78. Ďuriška) - Fanendo Adi (87. T. Malec)

Nitra: M. Chudý - Hála, Kaspřák, M. Kolmokov, Mičic (79. E. Le Giang) - Ivančík (66. Čery), Paukner (57. Turčák), Šimončič - Šmehyl, Cléber - Ševčík 

Napriek snahe sa v prvom polčase obom mužstvám súvislejšie akcie príliš nedarili a aj niekoľko streleckých pokusov na oboch stranách brankárov ani veľmi neohrozilo. Trenčín sa snažil o svoju typickú kombinačnú hru, Nitra však dobre narúšala protivníkove akcie, smerom dopredu jej však chýbalo viac odvahy. V 34. min Ševčík svoje snaženie zakončil iba strelou do vybiehajúceho brankára AS Volešáka. Mierny tlak domácim pred polčasovou prestávkou vyniesol iba Adiho ofsajdový gól, takže na regulárny presný zásah diváci museli stále ďalej čakať.

Domáci futbalisti predviedli výborný vstup do druhého polčasu, keď zintenzívnili svoj nápor a dvakrát sa im podarilo prekonať súperovu obranu. V 48. min sa Štefánikova delovka z 25 metrov od brvna odrazila podľa posúdenia asistenta rozhodcu tesne za bránkovú čiaru a o päť minút neskôr Baézova hlavička našla na pätke voľného Adiho, ktorý sa pohral s brankárom i nervami fanúšikov a po malom kľučkovaní skóroval - 2:0. Hostia zostali z takéhoto vývoja zaskočení a v 62. min inkasovali tretíkrát, pretože Adi sa dravo prekliesnil až pred bránku a nekompromisnou strelou prestrelil brankára Chudého. O ďalších desať minút zavŕšil Fanendo Adi svoj hetrik, keď umiestnenou strelou k žrdi obstrelil gólmana hostí. Zápas sa zmenil na trenčiansku exhibíciu i ďalšiu ukážku dynamického útočného futbalu v podaní hráčov AS. Nitra nebola v prvom dejstve odvážnejšia a po zmene strán už nemala nárok niečo v stretnutí dosiahnuť. 

Hlasy:

Ľuboš Nosický (tréner Trenčína): "V prvom domácom zápase sme sa chceli pred fanúšikmi ukázať v dobrom svetle. Postupom času sme sa psychicky viac uvoľnili a najmä v druhom polčase sme predvádzali kombinačný futbal s množstvom pekných akcii. Mužstvo opäť ukázalo, že chce hrať ofenzívne a divákov potešilo štyrmi peknými gólmi. Samozrejme, že nezatvárame oči ani pred nedostatkami, ktoré sa budeme pokúšať odstraňovať a postupne sa posúvať stále viac vpred. Tento vynikajúci výsledok je pre nás povzbudením pred naším náročným vystúpením v Európskej lige."

Ladislav Šimčo (tréner Nitry): "Na tento zápas sme si pripravili správnu hernú koncepciu. Pokým hrali moji zverenci disciplinovane a dodržiavali taktické pokyny, tak to bolo v poriadku. V prvom polčase sme predviedli celkom dobrý výkon a súpera sme prakticky nepustili do šance. Na začiatku druhého polčasu nás však načal nádherný gól domácich, na ktorý sme už nevedeli zareagovať. V tomto smere musím byť na hráčov kritický, pretože po jednom góle sa nemôžeme takto rozsypať, keď v nasej hre už viac nebola organizácia a ani disciplína. Výsledok je pre nás krutý, ale niektorí hráči si sami musia vstúpiť do svedomia, či v tomto dueli odovzdali maximum. V opačnom prípade nemajú v našom mužstve čo robiť."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok