Nehoda autobusu v Moskve si vyžiadala 18 mŕtvych

SITA, TA3
13.7.2013 19:09

Najmenej 18 obetí a desiatky zranených si vyžiadala zrážka nákladného auta a linkového autobusu na predmestí Moskvy. Medzi obeťami tragédie je aj jedno dieťa.

Najmenej 18 ľudí prišlo v sobotu o život a 25 bolo zranených pri zrážke autobusu a nákladného auta na predmestí Moskvy. Nehodu podľa polície spôsobilo nákladné auto naložené štrkom, ktoré nedalo autobusu na križovatke prednosť. Autobus, ktorý bol pravidelnou linkou medzi mestami Podolsk a Žochovo, sa silou nárazu prelomil na dve polovice. V čase nehody, ktorá sa stala južne od ruského hlavného mesta, bolo na jeho palube asi 40 pasažierov. Vodič nákladného auta, ktorý haváriu spôsobil, vyviazol so zraneniami.

 

Polícia zadržala vodiča, ktorý zabíjal

Ruská polícia zadržala v nedeľu šoféra, ktorý nákladným autom narazil do plného linkového autobusu a zabil 18 ľudí. Vodiča zadržali na 48 hodín a budú ho vypočúvať v nemocnici, kde sa zotavuje zo zranení. Prokuratúra ho chce obviniť z viacnásobného zabitia porušením dopravných predpisov, za čo mu hrozí maximálne sedem rokov väzenia. Vyšetrovatelia teraz čakajú na súdny príkaz na uvalenie väzby, v ktorej zostane až do súdu. Meno vodiča polícia nezverejnila, no uviedla, že vlastní len arménsky vodičský preukaz, a nie aj ruský. Tento rok už údajne dostal viacero pokút za porušenie dopravných predpisov.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok