Príbuzní zraneného vojaka z Afganistanu zostávajú v Nemecku

TASR
13.7.2013 14:05

Ministerstvo obrany SR zabezpečilo príbuzným ťažko zraneného vojaka s poranením hlavy, aby mohli zostať v jeho blízkosti. V areáli vojenskej nemocnice v nemeckom Landstuhle majú bezplatné ubytovanie a svojho blízkeho môžu každý deň navštevovať.

Príbuzní zraneného vojaka z Afganistanu zostávajú v Nemecku
SITA

"Tak, ako sa snažíme zabezpečiť maximálnu úroveň zdravotníckej starostlivosti našim zraneným vojakom, rovnako sa snažíme vyjsť v ústrety im príbuzným, aby sme im pomohli zvládnuť ich ťažkú situáciu," povedal minister obrany Martin Glváč.

Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) genpor. Peter Vojtek informoval, že druhý ťažko zranený vojak, ktorý pri teroristickom útoku v Afganistane utrpel priestrel hrudníka, by sa mal v najbližších dňoch podrobiť operácii. "Pevne veríme, že zdravotný stav oboch vojakov sa bude postupne zlepšovať," vyjadril nádej Vojtek a zraneným zaželal v mene všetkých príslušníkov ozbrojených síl skoré uzdravenie. Zároveň poprial veľa šťastia ich kolegom, ktorí zostali slúžiť v Afganistane.

Vojaci utrpeli ťažké zranenia pri incidente, ktorý sa odohral v utorok 9. júla 2013 v operácii ISAF v Afganistane. Pri tzv. green-on-blue útoku zo strážnej veže medzinárodného letiska v Kandaháre strieľal príslušník Afganskej národnej armády smerom dovnútra vojenskej leteckej základne. Počas streľby z guľometu prišiel o život príslušník strážnej jednotky Daniel Kavuliak. Ďalší štyria slovenskí vojaci boli zranení ľahko.

TASR informoval hovorca OS SR Milan Vanga.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok