Nečas potvrdil partnerský vzťah s Nagyovou

TASR
13.7.2013 13:37

Bývalý český premiér Petr Nečas priznal, že má so svojou niekdajšou šéfkou kabinetu Janou Nagyovou partnerský vzťah a že s ňou počíta aj v budúcnosti, píše spravodajský server Aktualne.cz.

Nečas potvrdil partnerský vzťah s Nagyovou
SITA

Nečas to uviedol v dnešnom rozhovore pre denník Právo. "A takisto za ňou jednoznačne stojím," dodal expredseda vlády.

Jana Nagyová je v súčasnosti vo väzbe a čelí obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a podplácania. Podľa žalobcov dala vojenskej rozviedke sledovať niekoľko ľudí vrátane Nečasovej manželky Radky a podieľala sa na podplácaní poslancov na čele s Petrom Tluchořom.

Kvôli podplácaniu poslancov chce polícia vydať na trestné stíhanie aj Petra Nečasa, poznamenáva Aktualne.cz.

Expremiér následne v rozhovore pre Právo opisuje udalosti onoho večera, keď sa policajná razia medzi špičkami českej politiky začala. "Prišli s tým, že mi oznámili, že zapečaťujú štyri kancelárie na Úrade vlády. Keďže som zvyknutý pracovať dlho do noci, tak ma tam zastihli," uviedol Nečas. Informácie o zadržaní Nagyovej mu potom zavolala jej dcéra.

"Policajti dcéru neskoro v noci vypovedali z bytu, vyhodili ju na ulicu a nedovolili jej ísť domov pod zámienkou, že byt je zapečatený. Nedovolili jej vziať si ani veci, nechali tam do druhého dňa zatvorené psy bez ničoho," popisuj osobnú rovinu prípadu.

Zopakoval tiež, že fotografie zo sledovania zadaného Nagyovou skutočne videl, napriek tomu však nevedel, kto ich zhotovil, ani kto ich objednal. "Dozvedel som sa to až z médií," uviedol Nečas.

V rozhovore pre Právo sa vo všeobecnej rovine venoval i svojmu vlastnému prípadu. Zastavil sa pri vete v obvinení, v ktorom sa píše, že bol Nagyovou na trestný čin navedený. "Myslím, že aj z tejto vety vyplýva, že je to celé bizarná, vykonštruovaná, selektívna a neobjektívna vec. Celé to obvinenie je hlúposť," konštatoval český expremiér, ako ho citoval server Aktualne.cz

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok