Slovan remizoval s Dunajskou Stredou

TA3, SITA
12.7.2013 23:10

Nový ročník futbalovej Corgoň ligy rozohrali na Pasienkoch. Súperom úradujúceho majstra Slovana Bratislava bol nováčik DAC Dunajská Streda.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 1. kolo - piatok:

ŠK Slovan Bratislava - FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (0:1)

Góly: 50. Fořt - 41. Fodrek, ŽK: 19. Bagayoko, 52. Grendel - 35. Huber, 37. Fišan, 87. Peter Majerník, 87. Fodrek, rozhodovali: Leško - Tomčík, Jankovič, 3014 divákov

Zostavy:

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Josimov - Kladrubský - Hlohovský (65. Halenár), I. Žofčák, Grendel (82. L. Peltier), Milinkovič - Fořt

Dunajská Streda: Fišan - Beňo, Božoň, Peter Majerník, M. Sedlák - Huber, Velický - E. Ujlaky, Hodúr (85. Boya), Antunovič - Fodrek (90. Nulíček)

Očakávaný priebeh, ale nečakané skóre mal prvý počas úvodného stretnutia prvého kola nového ročníkaCorgoň ligy na Pasienkoch. Hoci domáci Slovan Bratislava si v rozpätí od 26. do 32. min vypracoval štyri sľubné gólové šance, z prvého gólu sa prekvapujúco tešili v 41. min hostia z Dunajskej Stredy. Jeho autorom bol exslovanista Fodrek, ktorý hlavou zužitkoval nečakanú rýchlu útočnú akciu tímu zo Žitného ostrova. Domácim sa vypomstili tri vyložené šance Fořta a jeden pokus Kladrubského, ktorí nedokázali prekonať pozorného Fišana v bránke DAC-u. Najbližšie ku gólovému zakončeniu mala nová tvár v útoku Slovana Fořt, no jeho hlavičku vykopol v 31. min z bránkovej čiary Sedlák. O minútu neskôr Kladrubský tesne minul bránku Fišana po prihrávke Josimova.

Smoliar prvého polčasu Fořt sa predsa v novom drese dočkal gólu, keď v 50. min hlavou vyrovnal. O päť minút neskôr mohol český legionár Slovana pridať aj druhý gól, ale Fišan jeho pokus pohotovo zneškodnil. Domáci Grendel chcel v 59. min napodobniť Fořta, no Fišan jeho hlavičku akrobatickým zákrokom vyrazil. Brankár nováčika Corgoň ligy 2013/2014 sa vyznamenal aj v 63. min, keď zlikvidoval prízemnú krížnu strelu Žofčáka na rohový kop. Na druhej strane Putnocký v 65. min bezpečne chytil krížnu strelu Velického. O minútu neskôr si kapitán Slovana Žofčák opäť vylámal zuby na Fišanovi, ktorý nohami reflexívne vyrazil jeho tvrdú prízemnú strelu. Fišan sa nenechal prekvapiť ani akciou dvojice Grendel - Halenár v 70. min a ani o päť minút neskôr, keď bezpečne zneškodnil dlhé sólo Halenára. Najzamestnanejší muž tímu zo Žitného ostrova dokázal úspešne odolať aj ďalším pokusom úradujúceho majstra o dosiahnutie víťazného gólu.

Hlasy:

Samuel Slovák (tréner Slovana): "Gratulujem hosťom k získanému bodu. V podstate ho s nami ubojovali, pretože moji hráči mali výraznú prevahu. Žiaľ, aj keď sme si utvorili veľa sľubných príležitostí, nepodarilo sa nám ich úspešne zrealizovať. Mrzia ma najmä šance v druhom polčase, pretože hostia dali jeden gól a vyťažili z toho cenný bod. Verím, že ďalšie stretnutia nám vyjdú lepšie. Útočník Fořt mal niekoľko vyložených šancí, ale keďže je nováčikom, chápem, že je ťažko sa hneď presadiť."

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): "Samozrejme, sme spokojní s bodom, ktorý sme získali na pôde majstra. Ešte pred štyrmi, resp. dvoma dňami som vôbec nevedel, akých hráčov budem mať na Slovane k dispozícii. Som rád, že moji zverenci odviedli na ihrisku poctivú robotu. Veľmi dobre sme mali prepracovanú defenzívu, dali sme aj pekný gól. Samozrejme, Slovan bol favoritom, škoda, že sme nemali lepšiu prechodovú fázu do útoku, pretože tam sme sa nejako extra nepresadili."

 

Pozrite si záznam tlačovej besedy po zápase

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok