Kovaľčuk sa rozhodol ukončiť kariéru v NHL

TASR TA3
11.7.2013 22:18

Ruský hokejový útočník Iľja Kovaľčuk končí svoju kariéru v zámorskej NHL. Vo štvrtok to oznámilo vedenie New Jersey Devils, ktorého dres Kovaľčuk obliekal. Pravdepodobne bude pokraćovať v drese niektorého z tímov KHL, naposledy pôsobil počas výluky v SKA Petrohrad.

"O tomto kroku som rozmýšľal dlhší čas. Ešte počas výluky, keď som hral v Rusku. Hoci som sa potom rozhodol vrátiť do zámoria, stále som túžil vrátiť sa domov a žiť tam s mojou rodinou. Najťažšou vecou je opustiť skvelú organizáciu New Jersey Devils a našich fanúšikov, ktorí sa ku mne správali skvele," uviedol Kovaľčuk pre zámorské médiá.

"Po množstve rozhovorov s Iľjom o jeho túžbe opustiť NHL sa dnes jeho rozhodnutie stalo realitou. V mene celej organizácie prajem jemu aj jeho rodine len to najlepšie," citoval portál tsn.ca generálneho manažéra Devils Loua Lamoriella.

Tridsaťročný útočník odohral v zámorskej profilige 11 sezón, posledné štyri v drese Devils. V roku 2010 podpísal lukratívnu 15-ročnú zmluvu na 100 miliónov dolárov, z ktorej vyčerpal iba 23 miliónov. Počas kariéry odohral 816 duelov s bilanciou 417 gólov a 399 asistencií. V play of pridal ďalších 32 stretnutí, v ktorých zaznamenal 27 bodov (11+16). Okrem toho reprezentoval Rusko na troch ZOH a deviatich MS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok