MŠK Žilina postúpila do 2. predkola EL

TASR TA3
11.7.2013 19:48

Futbalisti MŠK Žilina sa prebojovali do 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014. Vo štvrtkovom odvetnom dueli 1. predkola však zverenci trénera Adriána Guľu nepotešili svojich fanúšikov a s gruzínskym Torpedom Kutaisi iba remizovali 3:3, keď sa dvakrát gólovo presadil Róbert Pich, jeden zásah pridal Tomáš Majtán.

MŠK Žilina postúpila do 2. predkola EL
SITA

Torpedo malo vo svojom strede taktiež dvojgólového Tornikeho Kapanadzeho, konečnú podobu divokého rezultátu stanovil Aleko Mzevašvili.

Žilinčania mali šťastie, že súpera pred týždňom zdolali vonku jasne 3:0 a vypýtali si konfrontáciu so slovinským tímom Olimpia Ľubľana. Šesťnásobný slovenský majster nastúpi najskôr vo štvrtok 18. júla v Ľubľane, odveta je na programe 25. júla na štadióne pod Dubňom. V tejto fáze už zasiahnu do diania aj ďalšie dva slovenské kluby - FK Senica a AS Trenčín.

odveta 1. predkola Európskej ligy:
MŠK Žilina - Torpedo Kutaisi 3:3 (2:1)
Góly: 17. Majtán, 23. a 62. Pich - 29. a 61. Kapanadze, 79. Mzevašvili. Rozhodca: Pilav (BaH), ŽK: Piaček - Gigauri, Kapanadze, Pircchalava, 3197 divákov.
/prvý zápas 3:0, do 2. predkola postúpil MŠK Žilina/

zostavy a striedania:

MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček (77. Vavro), Akakpo, Ceesay - Pečovský, Škvarka (64. Paur) - Mihalík, Bello, Pich (87. Žilák) - Majtán
Kutaisi: Migineišvili - Sandochadze (60. Gorozia), Čanturia, Chelidze - Cincadze (69. Pircchalava), Gigauri - Tabatadze, Kuchianidze, Gabadze - Kapanadze, Mzevašvili (81. Jikia)

Kvalitatívny rozdiel medzi mužstvami dostatočne vyjadril už výsledok prvého zápasu. Vo formálnej odvete nechceli Žilinčania riskovať a prvých 15 minút viac-menej len vyčkávali, s čím gruzínsky súper vyrukuje. Hostia však nepredstavovali v ofenzíve žiadne veľké nebezpečenstvo a tak ich neminul trest, pričom hneď prvá strela do priestoru brány v 17. minúte sa skončila gólom v ich sieti. Škvarka prihral Majtánovi, ktorého prvá strela mierila do stredu brány, no brankárom vyrazenú loptu útočník MŠK pozorne sledoval a na druhý pokus ju technickým ďobnutím poslal do brány - 1:0. V priebehu 23. minúty mal Majtán tri výborné šance na zvýšenie skóre, pričom najmä jeho hlavička z hranice malého vápna volala po góle, ale Migineišvili vytiahol bravúrny zákrok. Lopta sa dokotúľala k voľnému Pichovi a ten zblízka využil ponúknutú šancu - 2:0. V 29. minúte sa hráči Žiliny vo veľkom počte vyrojili na polovičku súpera, na čo Kutaisi odpovedalo po pekne zrealizovanom brejku výstavným gólovým kúskom z kopačky Kapanadzeho - 2:1.

Aktivita hráčov Žiliny opadla, Torpedo vycítilo šancu na vyrovnanie a veru nebolo od neho ďaleko. V 38. minúte Gigauri vyprášil rukavice Dúbravku, hostia dvakrát reklamovali ruku domáceho hráča v šestnástke, Sandochadze po rohu hlavičkoval tesne vedľa pravej žrde.

Druhý polčas sa hodnú chvíľu niesol v znamení nudného medzišestnástkového futbalu, po hodine hry našťastie prebrali divákov dva zlepené góly. V 61. minúte Piaček nezasiahol v súboji s Kapanadzem, ten sa šikovne zbavil brániaceho stopéra a poslal loptu po ľavej ruke Dúbravku presne k žrdi - 2:2. Zo zmazania dvojgólového manka sa však hostia dlho netešili, už o minútu Mihalík nakreslil prihrávku na nabiehajúceho Picha, ktorý krok pred bránkovou čiarou nemohol nedať - 3:2. V 79. minúte z nemožného uhla vyrovnal Mzevašvili, keď využil nedorozumenie medzi Dúbravkom a Ceesayom - 3:3. Streleckým hodom už bol koniec a zápas sa skončil zaslúženou remízou. Žilinčania síce s prehľadom postúpili, avšak dopustili sa hrubých chýb v defenzíve a celkovo výkonom nepresvedčili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok