Slovan odštartoval prípravu, o Šatanovi sa rozhodne do 25. júla

TASR TA3
11.7.2013 13:22

Hokejisti Slovana Bratislava vo štvrtok dopoludnia odštartovali prípravu na svoju druhú sezónu v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Trénerovi Rostislavovi Čadovi sa na prvom zraze na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu hlásili aj nové posily - brankár Miroslav Kopřiva, obrancovia Martin Škoula, Ján Brejčák a útočník Tomáš Netík.

V kádri, ktorý začal pod vedením trénerského tria Rostislav Čada, Roman Stantien, Pavol Rybár letnú prípravu, chýbali zranení Juraj Mikúš a Jonathan Sigalet. Talentovaný Marko Daňo je v súčasnosti na rozvojovom kempe Columbusu v zámorí a v prípade, že si nevybojuje zmluvu v NHL, pripojí sa k tímu "belasých" 17. júla.

"Sigalet si z letnej prípravy z Kanady doviezol drobné zranenie chrbta a preto bude tento týždeň ešte odpočívať. Juraj Mikúš po operácii pokračuje v rehabilitácii a tiež sa ešte nezúčastňuje na plnom tréningu. Ostatní hráči sú zdravotne v poriadku," informoval po prvom tréningu tréner Čada.

Vedenie klubu stále počíta aj so službami Miroslava Šatana, o jeho prípadnom pokračovaní kariéry v Slovane by sa malo rozhodnúť do 25. júla. Tento termín však nie je pre žiadnu stranu záväzný. "Určite by sme Mira opäť radi privítali v kabíne. Rokovania sú však čisto záležitosťou hráča a vedenia klubu a je iba na nich, kedy sa dohodnú. Dvadsiaty piaty júl nie je žiadny pevný termín, nejde o ultimátum, ale skôr dátum, kedy budeme vedieť viac," vyjadril sa Čada na adresu skúseného útočníka. Káder ešte nie je kompletný, český tréner by privítal ešte jednu-dve posily. "Máme určité možnosti a predstavy. Bol by som rád, keby tento káder ešte niekto doplnil. Potrebovali by sme útočníka, najradšej aj dvoch."

Slovanisti budú do konca júla trénovať trojfázovo. Dopoludnia čaká hráčov 45-minútová suchá príprava, teda posilňovňa, rozvoj sily a dve hodiny ľadu, popoludní absolvujú 90-minútovú tréningovú jednotku.

"Belasých" čaká náročná predsezónna príprava, v rámci ktorej odohrajú jedenásť duelov. Slovanisti sa otestujú len so zahraničnými mužstvami z KHL a Česka, Fínska, Švédska a Rakúska. Prvý prípravný zápas je na programe 25. júla, keď Čadova družina nastúpi v Prahe proti domácej Slavii. Osem súbojov odohrá Slovan v rámci European Trophy 2013. Pri svojej tretej účasti v tomto najväčšom klubovom turnaji na starom kontinente bude pôsobiť v Južnej divízii. Päť zápasov, v čase od 1. do 15. augusta, odohrá na domácom ľade.

Do súťažnej sezóny 2013/2014 vstúpi Slovan súbojom s Donbassom Doneck na jeho ľade 6. septembra. Oba tímy si tak zopakujú vlaňajší historický vstup do nadnárodnej súťaže, keď sa premiérovo stretli na bratislavskom ľade a z výhry 4:2 sa tešili vtedy zverenci trénera Júliusa Šuplera.

Káder HC Slovan Bratislava pre KHL:
brankári - Jaroslav Janus, Miroslav Kopřiva
obrancovia - Ján Brejčák, Ivan Ďatelinka, Patrik Luža, Vladimír Mihálik, Tomáš Mojžíš, Michal Sersen, Jonathan Sigalet, Martin Škoula, Martin Štajnoch, Peter Trška
útočníci - Martin Bakoš, Milan Bartovič, Mário Bližňák, Libor Hudáček, Andrej Kudrna, Roman Kukumberg, Michel Miklík, Juraj Mikúš, Tomáš Mikúš, Bruno Mráz, Tomáš Netík, Peter Ölvecký, Miroslav Preisinger, Andrej Šťastný, Michal Vondrka

Prípravné zápasy HC Slovan Bratislava:
25. júla o 18.00 h: HC Slavia Praha - Slovan (Praha, ČR)
1. augusta o 17.00: Slovan - Spartak Moskva
8. augusta o 17.00: Slovan - Torpedo Nižnij Novgorod
9. augusta o 18.00: Slovan - UPC Viedeň Capitals (European Trophy)
13. augusta o 18.00: Slovan - HC Sparta Praha (ET)
15. augusta o 18.00: Slovan - Piráti Chomutov (ET)
17. augusta o 18.30: UPC Viedeň Capitals - Slovan (Albert-Schultz Halle, Viedeň, Rak./ET)
23. augusta o 17.30: JYP Jyväskylä - Slovan (Synergia-areena, Jyväskylä, Fín./ET)
24. augusta o 16.00: KalPa Kuopio - Slovan (Trust Kapital Arena, Kuopio, Fín./ET)
30. augusta o 17.00: Slovan - Linköping (Hant Aréna, Skalica/ET)
1. septembra o 17.00: Slovan - HV 71 Jönköping (Easton Aréna, Piešťany/ET)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok