Všetci členovia novej českej vlády si už prevzali zverené rezorty

TA3 TASR
11.7.2013 08:07

Aj zvyšných deväť ministrov novej českej vlády premiéra Jiřího Rusnoka si dnes prevzalo im zverené rezorty. Informovala o tom spravodajská televízia ČT24.

Všetci členovia novej českej vlády si už prevzali zverené rezorty
SITA

Po stredajšom uvedení piatich členov novej vlády do funkcie sa dnes úradov postupne ujali minister školstva Dalibor Štys, minister kultúry Jiří Balvín, minister práce a sociálnych vecí František Koníček, ministerka spravodlivosti a šéfka Legislatívnej rady vlády Marie Benešová, minister zdravotníctva Martin Holcát, minister životného prostredia Tomáš Podivínský, minister pôdohospodárstva Miroslav Toman, minister dopravy Zdeněk Žák a minister pre miestny rozvoj František Lukl.

V stredu uviedol Rusnok do funkcií Martina Pecinu ako ministra vnútra, Jana Fischera ako ministra financií, Jiřího Ciencialu ako ministra priemyslu a obchodu, Jana Kohouta ako ministra zahraničných vecí a Vlastimila Picka, ktorý zostáva na čele rezortu obrany ako jediný bývalý člen vlády Petra Nečasa.

Hlavnou úlohou nových ministrov pre blízku budúcnosť je príprava programového vyhlásenia vlády, ktoré má byť podľa slov premiéra stručné, hutné a bez zbytočného balastu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok