Cavendisha oblial neprajník močom

SITA
10.7.2013 15:44

Mark Cavendish si agresívnym dojazdom utorňajšej 10. etapy cyklistických pretekov Tour de France veľa priaznivcov nezískal a jeden z jeho neprajníkov ho počas stredajšej časovky z Avranche do Mont-Saint-Michel oblial močom.

Cavendisha oblial neprajník močom
SITA

Potvrdil to Britov tím Omega Pharma-Quick Step. Viacerí fanúšikovia cyklistiky vinia Cavendisha, že asi 150 m pred cieľom v Saint-Malo spôsobil pád Holanďana Toma Veelersa, ktorý rozbiehal špurt pre víťaza etapy Marcela Kittela z Argosu. Podľa rozhodcov bolo všetko v poriadku. "Niektorým divákom sa asi nepáčilo, čo sa včera stalo. Pokrikovali na neho a jeden idiot ho oblial močom. Mark nie je nahnevaný, ale sklamaný, lebo si myslí, že si také niečo nezaslúžil," povedal výkonný riaditeľ OPQS Patrick Lefevere.

Cyklisti sú v porovnaní s iným športovcami na trati zraniteľnejší. Organizátori len veľmi ťažko zabezpečia ich ochranu počas celých pretekov. "Na futbalových štadiónoch sú diváci od hráčov vo väčšej vzdialenosti. Na pretekoch sú jazdci veľmi blízko k verejnosti. Organizátori nemôže každého ustrážiť, z 200-tisíc ľudí okolo trate môže jeden jednotlivec urobiť niečo podobné," doplnil Lefevere.

Samotný Cavendish incident nekomentoval, podľa Lefevereho nebol naštvaný, ale veľmi smutný. Jeho tímový kolega Jerome Pineau však na Twitteri vyjadril svoj hnev: "Včera som bol na fanúšikov pyšný, dnes sa za nich hanbím. Čo urobili môjmu priateľovi Markovi je urážlivé a nešťastné. Vinník by sa mal hanbiť!"


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok