Expremiér Jan Fischer stihol vyrovnať všetky dlhy z kampane

TASR TA3
9.7.2013 13:05

Budúcemu českému ministrovi financií Janovi Fischerovi sa dnes, deň pred opätovným vymenovaním do vládnej funkcie, podarilo vyrovnať všetky dlhy spojené s kampaňou súvisiacou s jeho neúspešnou prezidentskou kandidatúrou.

Expremiér Jan Fischer stihol vyrovnať všetky dlhy z kampane
SITA

Vyplýva to z vyhlásenia predsedu Fischerovho volebného výboru, renomovaného kardiochirurga Jana Pirka, o ktorom informoval internetový server iDNES.cz.

Všetci darcovia sú uvedení na transparentnom účte alebo na webových stránkach expremiéra Jana Fischera v zozname darcov a v zozname nepeňažitých plnení. Volebný výbor v súlade s platnou legislatívou poskytne Senátu informáciu o využití zostatku z účtu po tom, čo sa samotný Fischer rozhodne, ktorý verejnoprospešný projekt podporí.

Urýchleniu realizácie Fischerovho prísľubu vyrovnať dlhy z kampane, ktoré ako jediný z kandidátov na hlavu štátu nedokázal vynulovať v zákonom predpísanej lehote, pomohli milióny korún, ktoré nabehli na jeho účet v ostatných dňoch.

Právnik a šéf predstavenstva firmy BSP Lawyer Partners Daniel Paľko mu 4. júla poslal milión, v pondelok na účte pribudlo 1,34 milióna korún od podnikateľa v energetike (CE Group) Ladislava Drába a dnes mu prispel dvoma miliónmi korún rodák z Bratislavy žijúci v Izraeli David Sivor. Sumou 38.500 eur (v prepočte viac ako 980 miliónov korún) pomohol podnikateľ Stefan Havlik, striedavo žijúci v Rakúsku a ČR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok