Najzaujímavejšie fotografie týždňa

SITA
14.7.2013 08:00

Pozrite sa na náš pravidelný výber najzaujímavejších agentúrnych fotografií týždňa.

Najzaujímavejšie fotografie týždňa
SITA
Kanada (SITA).jpg

1. V kanadskom mestečku Lac-Mégant to vyzeralo ako v pekle na Zemi. Odstavený vlak bez rušňovodiča sa dal samovoľne do pohybu a rútil sa dolu kopcom tmou takmer 11 kilometrov, potom sa vykoľajil v rýchlosti 101 kilometrov za hodinu. Následný výbuch ropných barelov zdemoloval desiatky budov a počet mŕtvych ešte definitívne neuzatvorili. (AP Photo/THE CANADIAN PRESS, Ryan Remiorz)

Pamplona (SITA).jpg

2. Tradičný beh s býkmi v Pamplone láka masy odvážlivcov, ktorí v bielo červenom oblečení skúšajú to, čo spropagoval po celom svete najmä Ernest Hemingway v románe Slnko aj vychádza.(AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)

india (1).jpg

3. Mladí budhistickí mnísi sa modlia za mier. Počas týždňa podozriví muži odpálili nálože v jednom z najposvetnejších budhistických miest - v Bodhagayi. (AP Photo/Manish Bhandari)

mandela (SITA).jpg

4. Malý Ndzelo a šesťmetrov vysoká socha Nelsona Mandelu. Novodobý juhoafrický hrdina stále dýcha za pomoci prístrojov. (AP Photo/Markus Schreiber)

papez.jpg

5. František má mnoho tvárí. V továrni blízko Rio de Janeira sa chystajú na pápežovú prvú zahraničnú návštevu aj výrobou jeho masiek. (AP Photo/Felipe Dana)

blatko (SITA).jpg

6. Existuje aj Deň blata a kto iný by si ho mal užiť, ak nie deti. (AP Photo/Paul Sancya)

vatra (SITA).jpg

7. Obrovskú hranicu navŕšili na okraji Belfastu protestanstskí lojalisti, ktorú napokon zapálili ako pamiatku na víťazstvo protestantského Viliama Oranžského nad katolíckym kráľom Jakubom. (AP Photo/Peter Morrison)

filipíny (SITA).jpg

8. Filipíny sú náchylné k prírodným katastrofám, a preto je úplne bežnou praxou v školách nácvik správania sa pri zemetrasení. (AP Photo/Bullit Marquez)

rebriky.jpg

9. Médiá sa pripravujú na pôrod vojvodkyne z Cambridgu, manželky princa Williama. Londýnska nemocnica sv. Márie je v obkľúčení rebríkov najrôznejších veľkostí, ktoré si už na exkluzívnych miestach postavili fotografi. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

india.jpg

10. Indický vojak si musel sadnúť za svojich druhov, aby si oddýchol pri ceremónii prijatia nových regrútov. (AP Photo/Aijaz Rahi)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok